TORNAR

La intensitat del brot de COVID19 a la Conca segueix molt per sobre de la mitjana catalana

La mitjana de víctimes mortals per cada 100.000 habitants és de 54,51 a la Conca; a Catalunya, deu cops inferior

societat
Dimarts, 24 març 2020. 11:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Amb les darreres dades que ha fet públiques el CatSalut, la Conca d'Òdena continua per sobre de la mitjana de Catalunya i l'Estat de contagis i víctimes mortals pel coronavirus. La gràfica i les dades processades pel geògraf Alfons Recio assenyala la impactant incidència del COVID19 entre els gairebé 70.000 habitants de la Conca d'Òdena respecte al total del Principat. 

AUTOR: Alfons Recio. Dades extretes INE, Idescat, RTVE i AnoiaDiariLa població anoienca i de la Conca d'Òdena és una fracció molt petita de Catalunya, però la incidència del COVID19 a escala de contagis i morts és més que notable. Dues setmanes després que es detectés el brot (el 9 de març es va fer públic que a l'Hospital d'Igualada hi havia persones ingressades), la Conca d'Òdena -la zona confinada des de la mitjanit del 13 de març- continua amb una xifra de contagis molt alta. També ho reflecteix la xifra de persones que han perdut la vida. Continuen per sobre de la mitjana catalana i no s'han atenuat encara.

AUTOR: Alfons Recio. Dades extretes INE, Idescat, RTVE i AnoiaDiariEl gràfic elaborat per Recio té la referència en els casos que hi ha per cada 100.000 habitants. Pel que a l'Anoia, se cenyeix només als casos detectats al clúster d'Igualada, és a dir, en els que es tracten a l'Hospital d'Igualada i els positius derivats dels contagis en aquest àmbit i no s'hi inclou la desena de persones que han mort a la residència de Capellades, fora de la zona geogràfica de la Conca. I amb tot, dues setmanes després de les primeres informacions sobre els contagis i 12 dies després del confinament, la incidència de contagis i morts del COVID19 continua sent més alta a la Conca d'Òdena que a la resta del Principat.

AUTOR: Alfons Recio. Dades extretes INE, Idescat, RTVE i AnoiaDiariLes dades que s'han aplegat indiquen els positius confirmats (les dades del CatSalut s'actualitzen cada dia, però les proves als professionals i pacients no es fan amb la mateixa regularitat) i els salts dràstics de 88 a 207 casos del 17 al 18 de març i el de 228 a 292 de les darreres hores. El balanç tràgic de víctimes mortals del COVID19, s'ha mantingut constant. Els casos per 100.000 habitants a la Conca d'Òdena han passat de 106 a 442 en nou dies (fins aquest dilluns 23). La progressió a Catalunya, en el mateix període, és de 9 a 102 casos per a cada 100.000 habitants. La corba de contagi s'ha moderat respecte a Catalunya i l'estat Espanyol, però continua sent molt superior.

AUTOR: Alfons Recio. Dades extretes INE, Idescat, RTVE i AnoiaDiariLa progressió de víctimes mortals per cada 100.000 habitants continua sent a la Conca d'Òdena també superior al Principat, de llarg. El dissabte 14 de març, els casos de morts eren de 0,1 a Catalunya i a l'Anoia de 4,54; aquest dilluns 23, les morts per COVID19 per cada 100.000 habitants eren de 54,51 a la Conca d'Òdena, una xifra que multiplica per més de deu la mitjana de Catalunya.


1 Comentaris

Y

Yolanda

Igualada

25 de març 2020.08:48h

Respondre

Interessant l’article. Com a lectora i habitant d’Igualada m’agradaria poguer conèixer el motiu pel qual els morts per COVID19 per cada 100.000 habitants eren de 54,51 a la Conca d’Òdena,... Llegir més una xifra que multiplica per més de deu la mitjana de Catalunya.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.