TORNAR

Poble Actiu proposa un paquet de mesures econòmiques per pal·liar els efectes del COVID19

Entre les accions que ja s’han assumit, la cancel·lació de la taxa de terrasses o la d’escombraries per a establiments

societat
Dimarts, 24 març 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Demanen al govern que "per salvar l'economia cal salvar a qui la produeix". Es mostren crítics amb la relaxació d'algunes de les condicions del confinament i la continuïtat de l'activitat en alguns àmbits de l'economia. 

L'esquerra independentista mostra la seva preocupació per la crisi econòmica que "ja està produint el coronavirus en la ciutadania igualadina" i han presentat "deu propostes socioeconòmiques al govern de la ciutat". Mesures "per tal de reduir l'impacte d'aquesta crisi en el conjunt de la ciutadania, especialment en les classes treballadores i populars, i evitar així les nefastes mesures del 2008 que van castigar al conjunt de la ciutadania".

La presentació de la candidatura, fa un anyPoble Actiu apunta que "el govern ha acceptat dues de les deu propostes que li hem traslladat, com són la cancel·lació de la taxa d'ocupació de la via pública (terrasses de bars i restaurants) durant el període de tancament i la cancel·lació de la taxa d'escombraries als establiments afectats pel tancament" i indica que "esperem que la resta de propostes siguin acceptades perquè poden ajudar a reduir els efectes negatius d'aquesta crisi".

Es tracta de retornar el rebut de l'IBI del primer trimestre a les entitats culturals i esportives del municipi, així com a les empreses i comerços del municipi afectats pel tancament, assegurar el cobrament del salari dels i les treballadores de serveis externalitzats de l'Ajuntament i oferir un ajut dinerari puntual als i les treballadores que hagin sofert un ERTO que tendeixi a cobrir la diferència salarial, entre altres mesures. Demanen al govern de Marc Castells "implementar totes les mesures, ja que per tal de salvar l'economia cal salvar a qui la produeix, és a dir, a la classe treballadora i popular".

Poble Actiu vol "el confinament total"

La formació es mostra crítica, ja que "el govern demani el confinament total i al mateix temps obre una via d'accés a les mercaderies per tal que les empreses puguin continuar treballant". En aquesta línia, denuncien que "s'està obligant a la gent a anar a treballar a fàbriques on es poden contagiar. Per responsabilitat col·lectiva cal el confinament total perquè hem de posar la vida per davant de l'economia". Consideren que "el fet de mantenir l'activitat productiva no essencial fora de casa perjudica principalment a la classe treballadora perquè es veuen obligats a anar a treballar, sovint sense les mesures bàsiques de protecció". Poble Actiu insisteix que tota la població segueixi amb les mesures de confinament per tal d'evitar l'augment de contagis. Donen "el seu suport i agraïment a totes les persones que amb el seu esforç i la seva feina estan ajudant a pal·liar els efectes negatius d'aquesta pandèmia, des del personal sanitari, a les persones que treballen en establiments d'alimentació i transport, passant pel servei de neteja, les persones cuidadores i tantes altres que amb el seu esforç fan que el confinament sigui possible".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.