TORNAR

El jove de Piera acusat de jihadisme no té data de judici un any després de la seva detenció

La família d’Ismael Boufarcha mostra la seva consternació per la manca de novetats

societat
Dijous, 10 març 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Fa gairebé un any, divendres 13 de març del 2015, la policia estatal entraven a un domicili pierenc on vivia la família d'Ismael Boufarcha, un jove de 18 anys -ara 19- que es van emportar els agents. L'han acusat de captació de jihadistes, però el seu entorn manté que aquest argument no té cap sentit. I el fet és que encara no té data de judici.

Ismael Boufarcha, un pierenc de 19 anys arrestat fa un any per presumptes activitats relacionades amb el jihadisme, no té encara data de judici. Des del passat estiu, Ismael és en un centre penintenciari de Lleó i la seva família només l'ha pogut veure una vegada. María, la seva mare, confessa que "no sabem res i això es va allargant, no hem tingut cap comunicació per part de la justícia". La família ha acudit a diverses organitzacions humanitàries com SOS Racisme, Amnistia Internacional o l'oficina de Drets Humans de les Nacions Unides, però "contesten que no poden fer res".

Els efectius policials, en el moment d'endur-se el joveEls pròxims a Ismael Boufarcha han trucat "a moltes portes". També s'han trobat que "a Piera no ens van ajudar en res, només  que marxéssim". Ara viuen en precari a l'Hospitalet de Llobregat, com ja explicava María fa uns mesos. Afegeix que "vivim un malson i ningú ens podrà tornar la nostra vida, no ja només la d'ell". L'empresonat "truca quan li és possible, veiem que està molt impacient i és molt dur no poder fer-hi res". Les amistats de la família no han canviat i "els que segueixen al nostre costat són els del primer dia. Alguns ens van tancar la porta i no n'hem sabut res més".

María està plenament convençuda de la innocència del jove. "No sé si sortirà abans o finalment anirà a judici, però no va fer res" afirma. Ismael va ser detingut per la seva activitat en les xarxes socials, presumptament per formar part d'una xarxa que procurava captar persones i enviar-les cap a Síria a combatre per l'Estat Islàmic. La seva mare recorda que "es van emportar moltes coses seves, li van buidar l'ordinador i també es van endur uns CD's amb música àrab". 

Un altre aspecte angoixant per a la família és la manca de contacte amb qualsevol altra persona en la mateixa situació: "ni ell coneix els altres detinguts, ni hi ha parlat, ni nosaltres sabem res de les altres famílies de persones arrestades en el marc d'aquesta operació". L'Audiència Nacional, de moment, continua sense revelar el destí d'Ismael.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.