TORNAR

Joves de Santa Coloma i Bellprat impulsen un moviment per fer conscienciació sobre la gestió forestal

Arran de l’incendi de la Conca de Barberà i l’Anoia

societat
Dissabte, 7 agost 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fa quinze dies, quan el foc cremava els boscos i els camps de Santa Coloma de Queralt i de Bellprat, un grup de joves d'aquests municipis van sentir la inquietud d'organitzar-se quan el foc encara era actiu. Ara, quan la situació d'emergència ja ha passat, aquests joves han decidit impulsar una iniciativa solidària per fer, inicialment, campanyes de conscienciació sobre la gestió forestal.

Aquest moviment impulsat pels joves de Santa Coloma de Queralt i de Bellprat ha començat a treballar conjuntament amb els ajuntaments amb l'objectiu de dur a terme accions de difusió i conscienciació. El col·lectiu fa una crida a sumar més voluntaris de tots els pobles. De moment s'ha estructurat en dues comissions, una de comunicació i una altra més tècnica, centrada en els continguts i raó de fons d'aquesta iniciativa.

El responsable de comunicació del col·lectiu, Pau Vergés, ha explicat que "a partir de l'incendi que cremat el nostre entorn vam pensar que havíem de fer alguna cosa, ja que segurament aquests incendis cada cop aniran a més pel canvi climàtic i perquè hem deixat els boscos una mica abandonats; intentarem fer tot el que es pugui per minimitzar l'impacte o que no torni a passar".


2 Comentaris

G

Gorg

Igualada

9 d'agost 2021.15:49h

Respondre

Per seguir i donar suport a aquest projecte tan necesari!

@revifemqueralt

Ànims i molta força!

E

Eduard Ruiz

Igualada

7 d'agost 2021.09:11h

Respondre

LA GRAVETAT DEL PROBLEMA DELS INCENDIS FORESTALS, QUE ÉS REPETEIX MASSA SOVINT I QUE LA CLASSE POLÍTICA QUE ENS GOVERNA NO DONA SOLUCIÓ.

El grans problema no és el desencadenant, com... Llegir més una guspira accidental de un vehicle (que fàcilment es pot donar), si no l’estat dels vorals, i particularment els boscos, amb un sotabosc abundant, sec, que facilita la ràpida propagació del foc fins a límits inabastables d’extingir, causant grans pèrdues (forestals, agrícoles, ramaderes, i en ocasions personals, ferits i fins i tot morts) a banda del recursos de prevenció i extinció disposats.

Crec que si molts propietaris no poden tenir nets els boscos i explotacions, o bé els cedeixen al municipi o comarca, o signen uns convenis de cessió durant anys, al tractar-se de un bé (paisagístic, mediambiental, lúdic) en benefici de la comunitat, que cal preservar.

Com exemple proper, el conveni pel Teatre de l’Ateneu (ara Municipal) de l’Ajuntament d’Igualada, durant 75 anys crec recordar (en aquell moment era regidor en l’oposició, però els 3 grups municipals vàrem estar plenament d’acord), perquè l’Ateneu Igualadí no podia fer front econòmicament a les mesures de contra-incendis i seguretat en general que calia, i que es van posar en evidència tras el greu incendi de la discoteca Alcalà en Madrid, amb més de 80 morts, l’any 1983). Es va fer una inversió per mantenir obert el teatre, de la qual hem gaudit i continuarem gaudint

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.