TORNAR

Montbui restablirà dijous les classes a l'Institut

L'ajuntament demanarà ajudes a la Generalitat

societat
Dimarts, 27 gener 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La força del vent va aixecar, doblegar i fer volar, aquest dissabte, tota la coberta de l'IES de Montbui, una planxa metàl·lica de 1.200m2 i 18 tones de pes. L'alcalde de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero, ha avançat que les classes es reprendran el dijous, garantint, pels serveis tècnics que no hi haurà cap risc pels alumnes. D'altra banda l'ajuntament ha creat una oficina d'atenció al ciutadà per recollir totes les incidències.

L'entrada de l'Institut està col·lapsada per runa

Una grua retirant part de la coberta caiguda

La directora de l'IES Montbui, Montserrat Costa, ha insistit en què el que ha caigut és la coberta, no la teulada, i que per tant no hi ha aules al descobert. La única part que no té sostre és un espai central, una zona de distribució que es cobrirà fàcilment. Així, està previst que dimecres els tècnics passin a fer una darrera revisió i donin el vist i plau de cara a què el dijous ja es puguin reprendre les classes a les 8 del matí.

La directora ha explicat que la manca de coberta només podria suposar complicacions en cas de pluja, però que la setmana vinent començaran les obres d'impermeabilització i es farà sobre la teulada una coberta invertida, més senzilla i menys pesant que el ferro galvanitzat que hi havia actualment.

Costa ha assenyalat també que s'haurà d'actuar en l'entorn de l'institut, cosa que es protegirà amb tanques perquè els infants no s'hi acostin.

Ajuts per a la ciutadania

L'alcalde, Teo Romero, ha explicat que han obert una oficina d'atenció al ciutadà per tal que es puguin recollir totes les incidències. També s'ha elaborat un ban municipal per tal que les comunitats de propietaris i de veïns sàpiguen que han de revisar les teulades perquè no hi hagi més problemes.

Així mateix Romero ha avançat que demanaran un ajut per les emergències a la Generalitat i que pugui fer-se càrrec de part de les despeses.

D'altra banda demanaran al departament de treball si poden convocar Plans extraordinaris d'ocupació per refer els espais municipals, boscos i resta de zones malmeses, una mesura que serviria d'una banda per restablir el que s'ha fet malbé i netejar el sotabosc per evitar possibles incendis a l'estiu, i de l'altra, generar ocupació entre la població a l'atur.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.