TORNAR

Mor el poeta i filòleg igualadí Pius Morera

Va ser un dels detinguts el 1973 entre els 113 de l’Assemblea de Catalunya

societat
Dilluns, 21 juny 2021. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest divendres 18 de juny traspassava el poeta igualadí Pius Morera, als 78 anys d'edat. Morera va desplegar una intensa activitat cultural, tant en les lletres escrites com en la ràdio.

PUBLICITAT

El prolífic poeta, filòleg, professor i poeta igualadí Pius Morera i Prat ha mort. Morera era fill del metge Pius Morera i Ferrer, estava casat i no tenia fills. Amb el seu germà Josep van col·laborar a la premsa local amb el pseudònim Jopinope. Van guanyar plegats la flor natural dels III Jocs Florals organitzats per l'Aspirantat d'Acció Catòlica d'Igualada, amb 'Camí d'amor', i el 25 de juny de 1961 van guanyar la flor natural i l'englantina dels Juegos Florales Juveniles Igualadinos, convocats per la Delegación de Juventudes, per bé que qui va presentar-s'hi i comparèixer va ser un "home de palla", Jaume Puig i Fortuny.

El 1964, Morera va guanyar en solitari la Flor Natural dels VI Jocs Florals de l'Aspirantat d'aquell any. El 1965, rebia un accèssit del premi Amadeu Oller de poesia amb 'Un mocador d'herbes per a jòquers'. Va ser un dels fundadors de Lacetània i membre actiu del CECI. En la seva faceta política, va militar durant uns anys a l'Organització Comunista d'Espanya (Bandera Roja). El 1973 va ser detingut en la caiguda dels 113 de l'Assemblea de Catalunya. Va treballar a l'escola privada en diversos centres, entre els quals l'Acadèmia Humet, el Col·lectiu d'Ensenyants i l'escola Isabel de Villena. El 1991 va esdevenir funcionari de carrera (IES Thos i Codina, de Mataró). Des del desembre de 2010, era conductor del programa radiofònic "Aparador de poesia", a Ràdio Sant Vicenç. Va ser autor, entre altres obres, de l'antologia 'Premi Amadeu Oller, 50 anys de poesia' (2015) i de 'Se m'ha acostat per oferir-me els llavis' (2015), 'L'assassí va descalç per la ciutat' (2017), 'Un bypass permet a un tetraplègic de moure la mà' (2017), 'Els records i la mort se'n van de marxa' (2019, fotos Antoni Buch) i 'Quartet de vent sota la pluja de febrer' (2021).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.