TORNAR

La neteja del riu Anoia té la seva cita a Igualada el 9 de maig amb el 'Let's Clean up!'

En l’edició del 2019 es va retirar vora una tona de residus

societat
Dimecres, 28 abril 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Malgrat que la pandèmia no ho va fer possible la primavera del 2020 (i es va traslladar al setembre), cada segon diumenge de maig és sinònim a Igualada de l'activitat popular de neteja del riu. Cal inscripció prèvia i el punt de trobada es comunicarà una vegada realitzada la inscripció.

PUBLICITAT

El diumenge 9 de maig, a partir de les 10 del matí, la ciutadania d'Igualada es pot sumar al 'Let's Clean Up Europe!', una acció comuna a diferents països per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen a la natura. Es tracta d'una recollida dels residus abocats il·legalment que serveix també com a sensibilització. A Igualada, el Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament organitza una jornada de neteja amb la col·laboració de l'empresa Graphic Packaging International que ha aportat material per a la recollida.

Les bosses de recollida ja plenes, després de l'activitat del setembre del 2020Es tracta d'una jornada oberta, tot i que cal inscriure's prèviament al web medi.ambient@aj-igualada.net, o trucant a l'Ajuntament. La jornada es planteja com una passejada vora riu on, a mesura que s'avança, els participants recullen la brossa trobada al pas i, en la mesura del possible, la separen per tipologies: envasos, vidre, paper i resta o rebuig. És recomanable que les persones participants duguin pantalons i sabates tancades i còmodes, gorra, crema solar i beguda, preferentment en cantimplora o envàs reutilitzable, per evitar la generació de residus.

L'activitat compta amb mesures de prevenció amb motiu de la COVID-19. També es lliuraran guants de protecció per a la recollida dels residus i es disposarà de dispensadors de gel hidroalcohòlic. Es demana mantenir una distància de seguretat entre persones de dos metres. L'ús de la mascareta serà obligatori i es demana a aquelles persones amb símptomes de la COVID-19 que es quedin a casa. En la darrera edició primaveral, a Igualada, es va retirar quasi una tona de residus.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.