TORNAR

Ona i Nil, els noms més populars a l'Anoia per als nadons nascuts el 2020

societat
Dimecres, 21 juliol 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Els noms més posats el 2019 a l'Anoia, Hugo i Lucía, perden posicions. El descens de natalitat dels darrers anys es fa palès amb la freqüència amb què apareix el nom més posat, Ona, amb 14 nadons; fa deu anys, el nom més popular a l'Anoia, Marc, va ser posat en 27 ocasions.

PUBLICITAT

Ona va ser durant l'any passat el nom més escollit pels pares i mares per posar als seus nadons a l'Anoia. Pel que fa als nens, al capdamunt del rànquing anoienc, se situaven els Nil. Ambdós noms es posicionen per primer cop com els més posats a l'Anoia. En el global de Catalunya, com els darrers 25 anys, Marc es manté com el nom més popular en els nens, mentre que en les nenes el més triat era Júlia. 

Mentre que a Catalunya Marc és any rere any el nom més triat per als nens i entre les nenes Júlia també ha estat el més popular els darrers anys, des de 2017, a l'Anoia els noms més populars han anat canviant any a any. Durant el 2020, Ona va ser el nom més triat, en 14 ocasions, mentre que 11 famílies triaven Nil, el primer nom entre els nens. Després, els noms predilectes són Jan, Júlia, Pol i Emma, amb nou nadons en cada cas. 

La moda de 'Frozen' també es fa present en les tries dels pares i mares: hi va haver set Elsa nascudes el 2020. En canvi, la freqüència de Lucía -el nom més posat en nenes el 2019- va caure i es posava a quatre nadons. Pel que fa als noms més freqüents de tota la població anoienca, Antonio en homes i Maria en dones, tenen una popularitat diversa en les preferències dels pares. Maria és al setè lloc del rànquing, mentre que Antonio no hi figura perquè té una freqüència menor de quatre casos.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.