TORNAR
PUBLICITAT

Es pacta aturar el desnonament del Bloc Social de Capellades

Es negociarà una fórmula de lloguer social segons la renda dels ocupants

societat
Dilluns, 7 maig 2018. 13:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Aquest matí de dilluns, els jutjats d'Igualada eren l'escenari d'una protesta de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de l'Anoia davant el judici pel desallotjament d'un bloc ocupat a Capellades. Finalment, el judici s'ha suspès davant el principi d'acord entre la Sareb i els advocats de les famílies per pactar un lloguer social.

PUBLICITAT

Els activistes de la PAH, aquest matíEl desnonament del Bloc Social de Capellades, ocupat des del 2016 per vuit famílies, quedava aturat aquest matí de dilluns. L'equip d'advocats de les famílies i la Sareb, propietària d'aquest edifici, pactaven frenar el judici i el desnonament i començar a negociar una fórmula de lloguer social. La PAh congregava desenes de persones a l'entrada de l'edifici del Passeig al migdia, també, exigint la paralització del desnonament. Enric Solé, representant d'una de les famílies, comenta que "la Sareb ha demanat la suspensió del judici, perquè han començat les negociacions i crec que hi haurà una solució acordada".

Solé considera que  "el procediment via penal no tenia cap sentit, perquè les famílies viuen allí per necessitat. S'han obert vies de negociació i creiem que hi haurà una entesa, amb un lloguer en funció dels paràmetres de renda. La via penal era excessiva". Al Bloc Social de Capellades hi viuen vuit famílies i un total de 27 persones, gairebé la meitat de les quals són menors.

Una de les persones que habiten en aquest edifici de la vila, Maria Àngels, manifesta la seva alegria per la paralització del desnonament. El 2016 "em vaig quedar sense feina. Vivia de lloguer en una casa particular i vaig marxar amb les meves quatre criatures perquè no volia perjudicar al propietari i vam entrar al bloc alliberat. No hi ha nova data de judici. Això ens fa ser optimistes".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.