//Plugins sense CDN ?>
El Pessebre Vivent de Piera és a prop d’assolir les tres dècades de vida. El Nadal de 1990, va engegar aquesta tradició que consisteix a realitzar quadres escènics relacionats amb el naixement de Jesús i ambientats en l’època. Amb gairebé un quilòmetre de recorregut pel Nucli Antic de la vila anoienca el Pessebre recorre els edificis més emblemàtics. Per exemple, el Castell de Piera.
CARLES PAUNÉ
És molta la gent que participa en l’escenificació del Pessebre Vivent de Piera. De manera directa trobem dos centenars de voluntaris que cada any en formen part: bé sigui fent de figurants o en el muntatge i realització. A més a més, el gruix de col·laboradors creix si parlem de tots els vilatans que cedeixen els portals de casa seva i els carrers -durant el Pessebre no poden aparcar-. El personal que ajuda a difondre l’esdeveniment i gestiona la venda de les entrades... són persones que no es veuen però fan una feina imprescindible.
Des dels anys 90 el recorregut que fan els visitants ha estat idèntic. A mesura que aquests avancen també ho fa la història del naixement del messies: els quadres que s’escenifiquen estan ordenats cronològicament. El Pessebre de Piera intenta trencar barreres entre figurants i públic, olors i música ajuden a crear aquesta atmosfera que intenta apropar-nos a un hipotètic Natzaret. L’organització aposta pel realisme i per tant, s’hi poden trobar animals, palla... Diverses són les escenes que s’hi representen: els pastors, vora el foc amb l’olla; les dones que renten al riu, l’estable, entre d’altres.
L’organització va a càrrec de la Comissió Organitzadora del Pessebre i compten amb el suport de l’Ajuntament de Piera. Mentre tothom pensa com celebrar el Nadal ells es trenquen les banyes any rere any per tirar endavant l’esdeveniment. Al capdavant hi trobem Maria Àngels Isart, la directora. Ella fa 25 anys que participa en la iniciativa ‘Sempre he fet d’àngel i ho seguiré fent mentre la salut m’ho permeti’ ens comenta. El Pessebre vivent rep, en una tarda, la visita de 1300 persones de diverses localitats veïnes i d’arreu. El preu de l’entrada és de 4 euros que serveixen per amortitzar el cost de l’escenificació.