TORNAR

El Pla de Mobilitat arrenca amb els accessos de sud i est i la xarxa de bici com a grans reptes

Jordi Pont crida a la participació ciutadana

societat
Dimecres, 18 març 2015. 14:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Cal conciliar els 28.000 cotxes censats que té Igualada, els centenars de persones que van en bicicleta, els 1.100 passos zebra -la majoria adaptats, però alguns no- i sobretot els quasi 39.000 habitants que té la vila. Aquests són els objectius d'un Pla de Mobilitat que vol ajustar-se a la realitat de la capital de l'Anoia i al seu entorn

Els propers dies es definirà a través de la participació ciutadana quines són les necessitats que es detecten per millorar la mobilitat de la capital anoienca. Jordi Pont, el regidor igualadí de l'àrea, ha presentat aquest dimecres al migdia el procés de participació. El procés de participació ciutadana arrenca aquest mes de març i es continuarà al llarg d'aquest segon trimestre de l'any. En aquest sentit, s'han organitzat diverses activitats per facilitar als ciutadans el fet que puguin fer les seves aportacions en matèria de mobilitat i puguin fer arribar les seves queixes o suggeriments relacionats amb la seva experiència diària. L'edil ha assenyalat que hi ha assignatures que apareixen ja des d'un principi als apunts dels ciutadans: "tenim una xarxa de carrils bici inconnexa", per una banda, i admet que "hi ha un dèficit de connexió al sud de la ciutat i cal arranjar punts claus a l'est, amb col·laboració amb altres municipis, com la rotonda de la Masia".

Enfilar els diferents carrils bici, un repteL'Ajuntament d'Igualada, amb el suport de la Diputació de Barcelona, està impulsant l'elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). Aquest Pla inclou un acurat estudi tècnic sobre la mobilitat i engega ara un procés participatiu per implicar la ciutadania en la diagnosi de la situació actual i les propostes de millora de la mobilitat al municipi. Aquest PMUS, emmarcat en el Pla de Mobilitat Sostenible de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena, és l'eina que permetrà fomentar uns desplaçaments més sostenibles i segurs a la ciutat ja sigui a peu, en bicicleta, transport públic o cotxe. El proper 21 de març, es durà a terme una passejada a peu on els participants podran observar i anar posant de manifest, sobre el terreny, totes les millores que es poden portar a terme en l'àmbit de la mobilitat, identificant elements que la dificulten o la faciliten. La sortida serà a la plaça de l'Ajuntament, a les 11 del matí i és una activitat oberta a tothom, especialment a persones grans, infants acompanyats d'un adult, persones amb mobilitat reduïda o pares i mares amb cotxets.

La passejada estarà guiada per un full de ruta i un dinamitzador que establirà el treball a realitzar i recollirà elements de diagnòstic sobre el terreny. Al finalitzar, els assistents podran compartir un refrigeri. El mateix dia, es durà a terme també una passejada en bicicleta. L'objectiu és també el d'incentivar que els ciutadans expliquin els problemes de mobilitat amb els que es troben de forma diària quan utilitzen aquest mitjà de transport. Posteriorment, el 25 de març, de 7 a 9, hi haurà una jornada de debat a l'edifici d’Ig-nova, sota el títol 'La mobilitat avui', on es debatrà i recollirà la visió dels veïns d'Igualada per tal d'enriquir la diagnosi tècnica realitzada. 

A més a més, i de forma paral·lela, tots aquells ciutadans que ho desitgin podran fer les seves aportacions a través del blog del PMUS, accessible a través del web www.igualada.cat, on hi podran trobar un qüestionari que serà de molta utilitat per conèixer les seves necessitats i prioritats. Jordi Pont fa una crida a la participació dels igualadins: "és de vital utilitat que els ciutadans ens facin arribar les seves aportacions, les seves queixes, els problemes amb els que es troben en el dia a dia" i afegeix que "el PMUS serà una eina de gran utilitat posteriorment quan s'hagi de redactar un POUM per Igualada. Serà el 50% de la feina". En els propers tres mesos també s'iniciarà la tramitació ambiental del PMUS de la capital de l'Anoia i, durant el tercer trimestre, es lliuraran els documents definitius.


1 Comentaris

A

Alfons R.V.

Igualada

19 de març 2015.13:39h

Respondre

Gràcies Sr. Pont per obrir el debat a la ciutadania. De entrada podriem convertir l’ eix de vianants del Passeig de les Cabres per us de la gent i dels veinat, per que com vosté ja deu saber el... Llegir més desgavell es absolut. El Portal d’ en Vives com també ja deu saber es un ”coladero” per accedir al Nucli Antic -feta la llei, feta la trampa-, també deu saber que l’ informe que té diu que des de Pare Tous Soler els vehicles accedeixen a Plaça de la Creu i a Passeig de les Cabres es propi d’un senyor que no surt mai del seu despatx -crec que aquest informe va venir de la Policia local-...pet culpa de la negligencia d’algú, els veins del Passeig de les Cabres en patim les consecuencies. Gràcies senyor Pont per escoltar la ciutadania.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.