//Plugins sense CDN ?>
Laia Rosich destaca la necessitat de canviar certs models que regeixen encara avui la nostra societat i que mantenen vives moltes actituds masclistes que poden acabar desembocant en accions violentes contra les dones. Per exemple, Rosich recorda 'un sector publicitari que és encara massa masclista, que encara s’adreça al públic masculí apel·lant sovint a la seva condició de mascle'. Critica també el fet que la societat actual 'continuï relacionant l’amor amb el patiment, som una mitja taronja que serà infeliç fins que no trobi l’altra meitat i, tot plegat, no ajuda a fer de les relacions entre home i dona quelcom normal'.
Els contes infantils
També en són bons exemples, al seu entendre, 'els mites que ens proposen des que som petits, com el conte de La Bella i la Bèstia, on la bella princesa ha de conformar-se amb una bèstia, amb l’esperança que algun dia es transformi en un príncep' i també el llenguatge que emprem, ja que 'al diccionari, per exemple, existeix la paraula maltractar, però no bentractar'. En definitiva, Laia Rosich ha fet una crida per qüestionar-nos si els models que ens regeixen pel que fa a les relacions de parella a la nostra societat són veritablement positius.
L’acte va ser precedit per un minut de silenci en memòria del doctor Marc Riera, qui va ser regidor del consistori igualadí entre els anys 1992 i 2003. Per aquesta causa, excepcionalment ha estat el tercer tinent d’alcalde, el republicà Joan Torras, qui ha presidit l’acte, davant l’absència de l’alcalde, Marc Castells, i de la majoria de regidors del govern municipal.