TORNAR

L’Igualadí David Andrés celebra l’obtenció de la segona estrella de l’Àbac

El cuiner de Pedrafita treballa a l’Àbac que acaba de ser reconegut amb la recuperació de la segona estrella Michelin

societat
Dimarts, 29 novembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Obtenir una estrella Michelin és un dels somnis de molts xefs, el prestigi i la influència són alguns dels motius que duen a cuiners d’arreu a lluitar per aconseguir aquest important reconeixement. L’Àbac és un dels pocs restaurants catalans amb dues estrelles, David Andrés hi treballa des de fa dos anys –tot i que hi havia viscut una tapa anterior-i és l’encarregat de les partides calentes –carns i peixos-. El cuiner igualadí explica com és la vida dins d’una cuina i com pot aportar la seva experiència a la comarca.

David Andrés i Ana Lucía Jarquin

David Andrés

Jordi Cruz és un dels noms de la setmana, el xef ha obtingut la segona estrella Michelin, un fet que ha portat al restaurant barceloní a recuperar l’estrella que va perdre quan va marxar l’anterior xef, Pellicer. Un dels atributs que se li han atribuït és la joventut, un fet que també podríem atribuir a l’encarregat de les partides calentes de la cuina, l’igualadí David Andrés que amb només 24 anys ha treballat a l’Àbac o al Celler de Can Roca.

David Andrés assegura que l’equip es pren l’obtenció de l’estrella com un reconeixement a tot l’esforç i hores de treball: ‘cada dia treballem entre 15 o 16 hores i sota molta pressió’. Tot i així, assegura que hi ha un equip jove i que el xef, Jordi Cruz té un tarannà tranquil i converteix la feina dins de la cuina en amena.

El cuiner igualadí valora molt positivament l’obtenció de l’estrella i l’emmarca en un context on els crítics de la Michelin no han estat especialment esplèndids amb els cuiners catalans, només Jordi Cruz i Quim Casellas, xef del restaurant Casamar a Llafranc, han guanyat una estrella en aquesta edició.

Una bona cuina, també a la comarca

Andrés, que amb només 24 anys ha treballat amb xefs de gran prestigi, assegura que tot aporta experiència i aprenentatge però reconeix que treballar en un restaurant reconegut amb l’estrella Michelin també va bé en el seu currículum. A més a més, David Andrés segueix ple de projectes. De fet, ell i Ana Lucía Jarquin, guanyadora d’un recent concurs de postres internacional, són els encarregats de la cuina de Pedrafita, un mas recuperat que aquest estiu va aconseguir gran acollida els divendres de juliol i que segueix acollint actes tot esperant el Nadal.


1 Comentaris

v

vilarrubias

Igualada

29 de novembre 2011.09:59h

Respondre

ENHORABONA !

I tan jove...! Qui ho diu que no tenim gent brillant? Em sembla espectacular.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.