TORNAR

A Pujalt s'instal·la la setmana que ve el primer molí eòlic fet per la iniciativa ciutadana a l'Estat

L’aerogenerador pot abastir d’electricitat a 2.000 famílies

societat
Divendres, 17 novembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El nom és eloqüent 'Viure de l'aire del cel'. La setmana que ve s'enllestirà el muntatge amb un desplegament de mitjans inusual -una grua amb una ploma de més de 100 metres- per muntar un molí de vent que generarà 2,35 megawatts.

La setmana que ve es posarà en marxa el primer aerogenerador que es construeix a Catalunya després de molts anys. Es tracta de l'únic molí eòlic que ha estat construït de manera participada per la ciutadania de tot el territori espanyol i és a Pujalt. El projecte l'ha mogut Eolpop i pretén, com Som Energia, demostrar que "la ciutadania pot generar energia d'una altra manera, no només amb fonts renovables, sinó també de propietat compartida, en mans de la gent". Amb els 2,35 megawatts, el molí 

El molí de vent de Viure de l'Aire del Cel (www.viuredelaire.cat) va ser endegat per Eolpop l'any 2009. Les obres han arribat al punt en que estan ja preparades per que arribin en els propers dies els components de l'Enercon E-103. Enercon anomena als seus molins Wind Energy Converters (WEC), traduïble com a Convertidor d'Energia Eòlica, un terme més científicament correcte que el més estès d'aerogenerador.

L'estructura de l'aerogenerador, que es completarà en diesEls propers dies es farà  el muntatge i preparació de la grua que ha de fer l'acoblament del conjunt. La grua té una ploma de més de 100 metres, que permetrà aixecar les parts del molí adequadament. La torre del molí, d'uns 80 metres d'alçada, arribarà dividida en quatre parts de diferent longitud, quatre parts més formaran part de la góndola o nacelle, que són els noms amb que es coneix la part superior del molí que recull el generador i el rotor. Per últim, cadascuna de les 3 pales, de més de 50 metres de llarg arribaran per separat. D'altra manera les seves dimensions farien que no poguessin circular per les carreteres. Un cop al lloc un equip especialitzat trigarà una setmana a muntar totes les parts i poc després, el molí podria estar fent les primeres proves de funcionament.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.