TORNAR

Ràdio Igualada impulsa un podcast amb els diaris personals de quatre igualadins durant la pandèmia

El projecte ”4 vides” recull els testimonis d’un policia, d’un capellà, d’una periodista i d’una malalta de càncer

societat
Divendres, 11 febrer 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'emissora municipal Ràdio Igualada ha presentat la iniciativa "4 vides", un projecte que recull els records, vivències, anècdotes i experiències viscudes per dos igualadins i dues igualadines durant un any marcat per la pandèmia. En format podcast, els testimonis mostren el seu diari personal en petits capítols, unes píndoles d'uns dos minuts de durada, que es poden escoltar a la web del projecte www.4vides.cat i també a través de les plataformes Ivoox i Spotify.

Des de Ràdio Igualada expliquen que "a principi de setembre de 2020 vam demanar a dos igualadins i dues igualadines que escrivissin un diari personal. Un mossèn, una periodista, un policia i una dona que ha lluitat per superar un càncer de pit, ens ofereixen, en diferents capítols, un any de la història de la seva vida en un marc de pandèmia global. Es tracta de 4 històries, de 4 persones molt diferents, que s'obren de bat a bat per deixar-nos entrar en una etapa molt concreta de la seva vida."

El projecte "4 vides" ha comptat amb la coordinació de Xavier Dàvila, amb Xavi Amat com a tècnic de so, amb l'assessorament de Josep Maria Solé i Quique Santano, i amb el treball de l'estudiant en pràctiques Iona Zhen Maturana. El disseny dels fulletons ha anat a càrrec d'Aitor Centelles, i el disseny del web del projecte és de Jesús Suárez.

Ràdio Igualada ens explica qui són els quatre protagonistes:

Montse Sanou (pacient oncològica)

"L'any 2020, a la Montse Sanou li van diagnosticar un càncer de pit, i en aquest diari explica la seva trajectòria vital durant els mesos que ha estat lluitant contra la malaltia. Podeu escoltar els 17 capítols, que resumeixen una etapa complicada de la vida de la periodista vilanovina de Ràdio Igualada. Una experiència que pot ajudar a aquelles persones que han passat o estan passant per una situació similar."

Pol Esteller (policia)

"El Pol Esteller és policia i viu a Igualada. Amb aquest pseudònim, Esteller ens explica el dia a dia de la seva feina, i ens detalla situacions i casos policials que han estat protagonistes entre el 2020 i 2021 a la ciutat d'Igualada i comarca. Com actua la policia? Com ho fa per resoldre segons quins successos? Segurament, en aquest diari, reconeixeràs, amb més detalls, alguns esdeveniments a la comarca que van tenir, en el seu moment, la seva repercussió mediàtica."

Mossèn Xavier Bisbal (mossèn)

"El mossèn Xavier Bisbal ens conta com ha viscut un dels anys més complicats al capdavant de la parròquia de la Sagrada Família. L'acompanyament a les famílies i als feligresos durant els mesos més difícils de la pandèmia es veuen reflectits en aquest diari. El mossèn Xavier Bisbal també ens explica anècdotes i vivències que són ben curioses."

Laia Vicens (periodista)

"La periodista igualadina del diari Ara, Laia Vicens, ens resumeix un any de la seva vida treballant en aquest periòdic. La Laia ens explica els dubtes, les inquietuds i els reptes de futur que li planteja la seva professió, però també la seva vida personal. En la trentena de capítols la igualadina s'explica com un llibre obert, sense filtres, amb sinceritat."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.