TORNAR

Sandra Román i Gemma Sala guanyen els primers Premis de Recerca Dones d’Igualada

En aquesta ocasió, els treballs reflexionaven al voltant del tractament de la dona al món publicitari.

societat
Dilluns, 11 març 2013. 11:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Les alumnes de secundària, Sandra Román i Gemma Sala, han guanyat l'edició d'enguany dels Premis de Recerca Dones d’Igualada. En el mateix acte del Dia Internacional de les Dones, Guernica Facundo va pronunciar una conferència al voltant de les dones emprenedores.

Guanyadores del Premi de Recerca Dones d'Igualada

Al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Igualada, la vicepresidenta de l’Associació Dones d’Igualada, Carmel·la Planell, va llegir el veredicte del jurat, que va avaluar els treballs presentats pels estudiants de batxillerat de diferents instituts de la Conca. Els guardons, lliurats per l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i pel tinent d’alcalde d’Acció Social, Joan Torras, van ser per Sandra Román, mereixedora del primer premi juntament amb la seva tutora a l’IES Montbui, Pilar López, i per Gemma Sala, de l’IES Pere Vives Vich, i la seva tutora, Marisa Vila.

En aquesta ocasió, els treballs reflexionaven al voltant del tractament de la dona al món publicitari. De cara a la segona convocatòria, els i les alumnes que hi vulguin optar hauran de dedicar els seus treballs a El llarg camí de la dona cap a la seva realització professional. Aquests premis els impulsen el consistori i Dones d’Igualada.

Els reptes de les dones emprenedores

Prèviament, Guernica Facundo, autora de El libro rojo de las mujeres emprendedoras va pronunciar la conferència institucional d’aquest any 2013, reflexionant evidentment al voltant del camí que segueixen les dones que volen arrencar una nova aventura empresarial. La ponent destaca que, en el cas de la dona, conciliar la vida familiar i la professional continua sent un gran repte i que, sempre que es diu que “una dona emprèn per assolir una millor conciliació, això és una gran trampa, perquè quan tens el teu propi negoci acabes pensant en la teva feina vint-i-quatre hores al dia, tres-cents seixanta-cinc dies l’any i treballant de mitjana seixanta hores setmanals”.

Facundo destaca que, respecte els homes, “les dones emprenedores triguen més a decidir-se, no per por al fracàs, sinó perquè tenim més control sobre els riscos”. Afirma, a més, que “emprendre és una actitud; actitud emprenedora és el mateix que organitzar-te el teu propi viatge enlloc d’anar a una agència” i sentencia que “cal fer xarxa per tirar endavant iniciatives, calen aliances, col·laboracions i generositat; les dones emprenedores han de fer xarxa per guanyar força i dur els projectes a l’èxit”.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.