TORNAR

El sector turístic de l'Anoia critica una desescalada "dibuixada des de Barcelona"

Demana mesures més laxes per afavorir el consum intern a l’Anoia

societat
Dilluns, 30 novembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Unió Empresarial no entén que "les zones rurals menys massificades tinguin el mateix tracte en la desescalada que les grans ciutats". Els establiments remarquen que "som una comarca de turisme 'slow'".

Les empreses del sector turístic de l'Anoia manifesten que "la desescalada s'ha dibuixat des de Barcelona, però el confinament municipal a l'Anoia, amb molta menys densitat de població, no té el mateix sentit". En un comunicat de la sectorial de la Unió Empresarial, es remarca que "són establiments, allotjaments activitats esportives, a l'aire lliure, cellers, hotels..., negocis molt diversos que veiem com aquesta desescalada s'ha pensat des dels grans municipis".

Admeten que "ens trobem en una crisi sanitària sense precedents, que per davant de tot ha d'anar la seguretat i la prudència, i convençuts que els epidemiòlegs són els experts que han de posar les pautes d'obertures i moviments de persones; empreses i establiments de la comarca dedicats al sector, lamenten que la realitat de les zones rurals o les zones menys poblades, no massificades i on la premissa és el turisme slow, no es tinguin en compte".

En el comunicat indiquen que "a l'estiu, amb encara una certa flexibilitat en el moviment de les persones, es va poder treballar amb moltes restriccions, però la desescalada ha afectat de ple en aquest sector". Volen coherència en els confinaments municipals i comarcals segons nombre d'habitants, ja que "entenem que s'hagi hagut de limitar el moviment de la ciutadania "el confinament municipal en zones com l'Anoia és diferent. Tenim un total de 120.700 habitants, bona part del territori és disgregat, no és massificat i els petits municipis i els establiments i activitats que hi treballen - la majoria d'elles de caps de setmana - no poden ni obrir, ja que ningú pot arribar-hi a banda dels mateixos veïns".

Insten a què hi hagi "una major coherència en els confinaments municipals i comarcals i que es pugui tenir en compte el nombre d'habitants dels territoris menys poblats. Els allotjaments rurals, són grans afectats per la limitació de moviment i si bé són conscients que el turista, i especialment l'estranger, no pot fer previsions per la incertesa que hi ha necessita ajuda poder resistir l'estocada per tornar a obrir quan la situació millori".

Des del sector se sol·liciten "més ajudes, més equitatives i proporcionals a les empreses, celeritat i rigor en els procediments de sol·licitud, la possibilitat d'allargar els ERTOS fins que hi hagi més estabilitat, i un cop de mà ferm als negocis que fan un esforç per mantenir plantilla i activitat encara que sigui menor" i que es facin petits passos per afavorir el consum intern dins la comarca.


1 Comentaris

M

Marià

Igualada

30 de novembre 2020.08:09h

Respondre

Senyors de l’Urea, quants anys i coses han de passar pq us adoneu q per els polítics de la Generalitat Catalunya s’acaba al Bruc.
D’altra banda caldria tenir bons gestors en cada sector i no... Llegir més enxufats del partit de torn q no tenen ni els coneixements ni la professionalitat q toca.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.