TORNAR

Una sentència dictada a Igualada permet recuperar dies de custòdia perduts durant el confinament

No s’impedien les visites d’un dels progenitors, però es considera que ”hi havia un incompliment dels acords”

societat
Dilluns, 16 novembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La peculiaritat de la situació és que les menors viuen sempre en el mateix immoble i el pare i la mare s'alternaven en estades d'una setmana. Un dels progenitors no va abandonar l'habitatge durant el confinament, però.

Un progenitor podrà recuperar els dies de custòdia de les seves filles, que no va poder fer pels impediments de la seva exparella durant el confinament obligatori. Segons recull l'ACN, un jutjat igualadí ha dictat aquesta innovadora sentència. El progenitor també podrà recuperar els dies que li corresponen d'una setmana de setembre en què les seves filles es van haver de confinar per un contacte amb COVID-19.

La parella manté un règim de custòdia compartida que implica que, cada setmana de forma alternativa, cadascun dels progenitors abandona l'antic domicili familiar. Així, la custòdia es duu a terme a l'habitatge habitual de les menors. Durant el confinament però, la mare es va negar a abandonar l'habitatge, segons acredita la sentència. 

Segons consta acreditat a la sentència, la mare de les nenes es va negar a abandonar el domicili de les menors durant el període de confinament. D'aquesta manera, assegura el text, "es va condicionar el dret del progenitor a veure les seves filles a obligar-lo a conviure amb la seva exparella per poder accedir a la possibilitat de pernoctar amb elles, tal i com corresponia".

La mare "no va impedir les visites del pare ni que es quedés a dormir al domicili durant les setmanes de la seva guarda", però es considera que va existir un evident incompliment de l'obligació "d'abandonar l'habitatge una de cada dues setmanes per tal que el pare pogués cuidar les seves filles" i aquest temps, a criteri del jutjat anoienc, "ha de ser compensat" de la millor forma possible "per tal de deixar les coses com si res no hagués passat respecte les relacions paterno-filials, com si el confinament no s'hagués produït i tot hagués estat normal". Fins ara, l'ordenament jurídic no establia específicament el dret a compensació per aquest temps no gaudit de forma plena. La sentència considera la necessitat de "reequilibrar" la situació respecte els "32 dies en què el pare va estar al domicili familiar durant els dies que li tocava, però que la mare no va abandonar".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.