TORNAR

SIMAR podria ser expedientada per no tenir el pla actualitzat

El Col·legi d’Enginyers denuncia un retard de 90 minuts en activar el PlaseqCat

societat
Divendres, 13 febrer 2015. 16:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Protecció Civil té sobre la taula expedientar a SIMAR per no tenir actualitzats els protocols de seguretat, després de l'accident d'aquest dijous al matí. 

L'empresa on es va produir l'accident d'ahir al matí, SIMAR, podria ser expedientada per no tenir actualitzats els protocols de seguretat, segons ha informat aquest migdia Televisió de Catalunya. Aquest mitjà també ha pogut parlar amb el conductor del transport, que ha afirmat amb rotunditat que l'àcid nítric que portava no va ser manipulat per ell "sinó per operadors de l'empresa".

Ara, Protecció Civil té sobre la taula l'obertura d'un expedient informatiu a l'empresa, que té el pla de seguretat actual datat de l'any 2006. En aquests moments, s'estan reunint proves per elaborar les conclusions definitives, que es presentaran les properes setmanes. Lluís Fontanals, de l'Institut Químic de Sarrià, recordava aquest matí a Anoiadiari que "cada empresa ha de tenir els protocols actualitzats i comunicar-ho als respectius ajuntaments". Es tracta de la Directiva europea Seveso (que porta el nom d'una vila italiana on hi va haver un desastre químic el 1976), que en diferents graus exigeix a les empreses un control dels canvis en l'interior de les instal·lacions i un pla d'emergència propi, a més d'altres disposicions addicionals.

D'altra banda, el Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona ha refermat que "són accidents poc probables, però no impossibles". En un comunicat recorda que les persones involucrades, dos transportistes i un empleat, "amb formació adequada, es van espantar i la reacció va ser de fugida, que es va propagar a la resta de personal de les instal·lacions. L'abocament es va perllongar i va reaccionar amb el contingut de la cubeta de retenció. De les 9.30 a 11.12 h que s'activa el Plasecat passen 1 hora i 45 minuts de temps de reacció, quan el recomanat és entre 5 i 10 minuts". 

També parlen que "caldria haver controlat la fuita, amb tancament de vàlvules, si és possible, i aplicar productes bàsics tipus carbonats, bicarbonats o similars per a neutralitzar l'àcid". En positiu parlen de "la decisió de confinar ha estat correcte". En canvi, pel que fa a la actuació, primer dels equips de la empresa afectada i després dels externs hem de dir que no ha estat correcte. El sistema adequat havia d'haver estat, en primer lloc, un anàlisi de la situació, en segon, un establiment d'objectius i finalment, l'actuació".


2 Comentaris

M

Maria

Igualada

14 de febrer 2015.13:02h

Respondre

Crec que a banda dels plans d’actuació de l’empresa no actualitzats, s’haurien de revisar moltes altres coses. Una empresa que canvia tant sovint de treballadors i comercials no dóna una bona... Llegir més imatge. És important confiar i tenir en compte els treballadors; és la manera de tenir gent competent en el teu equip. Un client quan veu que el seu proveïdor cada mes li canvia el comercial, pensa que alguna cosa passa.
En fi, hi hauria molt a dir sobre la manera de dirigir una empresa.

j

josep

08700

13 de febrer 2015.18:25h

Respondre

”cada empresa ha de tenir els protocols actualitzats i comunicar-ho als respectius ajuntaments”.
El Ajuntament de Igualada, no es va adonar , que des de el any 2006, ( fa 9 anys) la Empresa, no... Llegir més presentava els protocols actualitzats.
O és que no és obligatori presentar-ho cada any.si durant aquest 9 anys, la empresa, no ha fet cap canvi?
Si fos axis, no hages sigut de mes, una trucadeta, a la Empresa, per assegurar-se , que tot seguia igual.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.