//Plugins sense CDN ?>
Amb una xerrada sobre 'La cultura del pa', a càrrec de Xevi Ramon, comença aquest divendres al vespre la segona edició de Vadefoodies. Per segon any, Igualada serà l'epicentre del debat i la mostra de tendències gastronòmiques. Enguany, el vi cobra protagonisme.
El mestre artesà Xevi Ramon, que ha fet conferències arreu del món, vindrà a Igualada a parlar sobre la cultura del pa i els projectes que duu a terme des de Triticum i El Rebost de la Juliette. En acabar hi haurà una degustació dels seus productes. Aquest serà el tret de sortida del segon Vadefoodies, del que podeu consultar el programa complet en el document adjunt. El festival de tendències gastronòmiques torna avui divendres i també dissabte, amb la novetat del Vadevins: el primer mercat de vins de taller, que consistirà en un tast dels vins més especials de les onze DO catalanes. Així, les bodegues oferiran als visitants de VadeFoodies, al llarg de dissabte, una degustació de les seves joies més exclusives. Botiguers i particulars podran comprar ampolles dels vins tastats, que rebran als punts de recollida indicats amb una etiqueta dissenyada per Claret Serrahima.
Els beneficis del primer Vadevins aniran destinats a la Fundació Esclerosi Múltiple, en el marc de la campanya solidària Mulla't. El Vadevins estarà ubicat a la preciosa Sala de les Encavallades del Museu de la Pell d'Igualada. Obrirà a 2/4 de 12 del matí del dissabte amb una petita rebuda a càrrec d'Agustí Torelló, acompanyat pels representants de cada un dels cellers i de les botigues de vins d'Igualada. Seguidament, a les 12 es durà a terme la taula rodona sobre el disseny del vi, moderada per l'artista igualadí Ramon Enrich, on hi participaran els dissenyadors Claret Serrahima de ClaseBcn i Gabriel Morales de Dorian, així com la periodista Núria Martí del blog PrettyWines. Un cop acabada la taula rodona s'iniciaran els tastos dels vins de taller o vins experimentals. Es faran tasts cada hora amb una pausa al migdia, per poder assistir-hi cal inscriure's a través del web del festival. El preu dels tiquets, 6 euros.
Les novetats de Vadefoodies no acaben en l'enologia, també es reforça la vessant de l'emprenedoria gastronòmica. Les Biz Experiences, el dissabte, de 10 a 2, a l'Adoberia Bella, comptaran amb la presència de diferents productors que han fet camí en aquest camp: Ampans, Formatges de Muntanyola; Teresa Carles Healthy Foods; Pere Castells amb Gastrocultura Mediterrania; Penedès Beer Project; Identitat, oli d'oliva verge extra; Al Pot Petit Hi Ha, melmelades; Ecoplanter d'Argençola; Torrons Vicenç, Pastoret de la Segarra i El Xitxarel·lo. Una matinal sobre emprenedoria gastronòmica que consistirà en xerrades a càrrec d'aquests emprenedors del món agroalimentari: un punt d'intercanvi d'opinions i informació, una gran oportunitat per conèixer els projectes que es duen a terme al territori.
L'agenda del dissabte, segon i darrer dia, s'atapeirà encara més a la tarda. Hi ha programada a l'Auditori del Museu, a les 7, la xerrada de Pere Castells, expert en ciència i cuina, , autor del llibre 'La Cuina del Futur' i coordinador al Campus d'Alimentació de la UB. Ha estat la mà dreta de Ferran Adrià, qui ha aportat la vessant científica a les seves receptes. A Igualada, explicarà les curiositats més científiques de la cuina. Aquestes darreres hores, es pot practicar a casa les elaboracions que proposa el Pere, i així es podran comentar amb ell el dia del festival. A les 8, serà rellevat per Olivier Fernández, que parlarà del concepte 'Bean to bar',que va néixer als Estats Units i és una tendència de la qual se'n sentirà a parlar molt durant els propers anys. Es tracta de l'slow food de la xocolata, el procés artesà de seleccionar el cacau en origen i donar-li aquells matisos que més interessen, fent petites produccions i experimentant per tal de fugir de l'estandarització de les rajoles de xocolata.
També a les 8, amb Jepi DJ començarà el punt i final de les jornades, a l'exterior. Serà seguit a les 11 dels Dixieland Preachers i a les 12 de The Rigodonians, grups que tocaran amb la col·laboració de l'Estival de Jazz i posaran la cloenda als actes.