//Plugins sense CDN ?>
Un d’ells és Salvador Torres, de Gandia, professor a l’institut de Vilanova del Camí, que forma part d’ACPV i és vicepresident de la Fundació Casal Jaume I. Torres explica que la fi de les emissions s’ha degut al ‘xantatge del govern valencià amb les multes a Acció Cultural’.
‘Televisió sense fronteres’
Torres forma part també de la campanya ‘Televisió sense fronteres’, iniciada fa un any arran d’una iniciativa legislativa popular, per lluitar contra el tancament de repetidors del canal català a València. Aquesta campanya va recollir fins a 500.150 firmes, enviades a Madrid per aconseguir un projecte de llei en què el govern valencià no intervingués en les televisions.
A aquesta campanya també s’adheriren un grup del País Basc i de Galícia, i encara està en espera a Madrid, tot i que Torres creu que ‘esperar a Madrid és perdre el temps’. Segons Torres, ‘ara mateix només hi ha la via política, que s’entenguin els governs català i valencià, i no hi hauria d’haver cap problema’.
TV3 enfront a Canal 9
Un altre valencià resident a l’Anoia, a la Pobla de Claramunt concretament, és Angel Such, biòleg. Such ha destacat la diferència entre els programes de TV3 i els canals valencians, Canal 9 i Punt 2. Segons Such, Televisió de Catalunya elabora uns programes de major qualitat que la televisió valenciana, sent un canal de referència.
Tant Torres com Such coincideixen a afirmar que la incidència de TV3 al País Valencià és important, i no tan sols davant el defensors de la unitat de la llengua, sinó també a votants del Partit Popular, que no veuen malament la relació entre Catalunya i el País Valencià.
Els defensors d’aquest moviment a favor de la unitat de la llengua no són majoritaris al País Valencià, però sí que estan repartits per tot el territori, amb major incidència a la zona central, en comarques com la Marina Alta o Safort, però també en la zona sud, propera a Alacant, tot i que allà no hi ha tanta incidència.