TORNAR

La CUP s'oposa al nomenament dels dos alcaldes anoiencs com a càrrecs de confiança de CiU

Jordi Servitje, alcalde de Veciana, i Joan Serra, alcalde de Castellolí

politica
Dilluns, 4 setembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La CUP Igualada ha mostrat, a través d'un comunicat, la seva crítica i perplexitat per la contractació de Jordi Servitje, alcalde de Veciana, i Joan Serra, alcalde de Castellolí, com a nous càrrecs de confiança del govern convergent a l'Ajuntament d'Igualada.

La CUP se suma a les crítiques de Socialistes d'Igualada davant aquests dos nomenaments. Els dos nous càrrecs de confiança, que se sumen als dos ja existents, percebran 50.000 euros anuals. En l'esmentat comunicat, la CUP considera "inaudit que dues persones que tenen responsabilitats polítiques tan elevades als seus municipis (en el cas de l’alcalde de Castellolí, percebent-ne a canvi un sou anual de més de 27.000€), passin a formar part del nucli dur del govern igualadí". Els cupaires també "lamenten les presses emprades per al nomenament i les persones triades no siguin justificables políticament". Les places es van aprovar en el ple municipal del passat mes de juliol, amb els vots favorables de CiU, l'abstenció d'Esquerra, PP i Socialistes d'Igualada i el vot contrari de Decidim Igualada i de la CUP. En aquell pla, el grup municipal de la CUP ja es va mostrar molt crític davant la creació d'aquelles dues noves places. "Confiem que no passi com en l'anterior mandat, en què el govern Castells va crear vestits a mida per donar feina i sou a militants del seu partit per motius polítics i no pas atenent a perfils professionals", van advertir en aquell ple. "Un extrem que per als cupaires s'ha vist confirmat en conèixer les persones finalment designades" han assenyalat.

Les crítiques de la CUP se centren, especialment, en la contractació de l'alcalde de Veciana, per CiU, i conseller comarcal, Jordi Servitje com a Responsable de Millora de Barris i Promoció Turística. Segons la CUP, Servitje "no ha destacat professionalment en cap dels àmbits que se li encomana desenvolupar a l'Ajuntament igualadí. Potser ens enduem una sorpresa, i n'estaríem contents, però pel que nosaltres sabem aquesta persona no té cap mena d'experiència en la tasca que se li encomana ni cap tipus de vincle o coneixement dels barris i la ciutat d'Igualada. Trobem vergonyós que la seva trajectòria professional no en justifiqui la contractació ni el sou de 50.000€ l'any, i considerem evident que és la seva afiliació política i els seus lligams amb el govern municipal els motius que hi ha darrere la seva designació".

Jordi Servitje

Pel que fa a la contractació de Joan Serra, alcalde de Castellolí, com a Delegat de Captació d'Inversions i Promoció de Polígons d'Activitat Econòmica, "a més de la perplexitat pel fet de ser també alcalde del municipi de Castellolí -i cobrar per aquesta tasca més de 27.000€ anuals"-, els cupaires afegeixen "la incomprensible assumpció d'aquestes funcions des de l'Ajuntament d'Igualada en solitari. De fet, Serra és també el responsable polític del Campus Motor des del Consell Comarcal, tasca per la qual també rep una percepció, a més de delegat per la Mancomunitat de la Conca d'Òdena (de la que forma part com a alcalde d'un dels seus municipis) de l'Oficina de Captació d'Inversions endegada fa dos anys i mig amb resultats inexistents" critiquen els cupaires. "Després de la marxa del seu anterior gerent, Serra va assumir ja aquestes funcions des de la MICOD, i no entenem per què ara des de l'Ajuntament se li crea aquesta figura assumint-ne la totalitat del cost en lloc de repartir-ne la càrrega entre els 7 municipis que la formen, com és habitual. Potser és perquè al ser alcalde no pot ser contractat per la MICOD? Renunciarà ara al sou d’alcalde en un exercici de falsa austeritat que a Igualada ja tenim vist? Algú hauria de donar explicacions d'aquest joc de mans, per més que intuïm que el concepte de dedicació ordinària -i no exclusiva- amb què ha estat contractat li permetrà acumular 77.000€/any (27.000 Castellolí + 50.000 Igualada) entre els sous d’ambdues bandes" han manifestat des de la CUP d'Igualada.

Joan Serra

Finalment, la CUP remarca la "perplexitat davant el desvergonyiment del govern Castells en aquesta operació que, a més, ha estat tramitada amb inusual urgència i falta total de comunicació cap a la resta de grups. Una maniobra preocupant perquè es desconeix la càrrega de treball que tindran aquests dos nous càrrecs de confiança i que permet col·locar a un alcalde del partit a sou de l'Ajuntament i un altre nomenament que encara no entenem però que, en tot cas, intenta servir d'escut davant les evidències de partidisme i les possibles crítiques d'un altre dels grups de l'oposició. I qui sap si a la cooptació d'un nou alcalde pel partit de Castells. Una maniobra política que, sumats els dos sous de 50.000€ i els costos d'empresa, tindrà un cost anual de més de 150.000€ cada any a pagar amb impostos dels igualadins."


2 Comentaris

marciana67

Rosa Maria Pont Dalmau

Igualada

4 de setembre 2017.11:11h

Respondre

Crec que com es un carrec de confiança pero que en realitat no paga qui el posa o sigui no va a compta del sou i multiples dietas que cobren alcalde i reste de regidors i altres carres de confiança... Llegir més sino que el paguem entre tots els igualadins hauria de quedar molt clar i justificat sobretot el sou mes de quatremileurista que se li ofereix, realment cobrava el mateix o mes, te experiencia en el tema, s’amortitzara aquest sou a patir dels resultats del seu treball i per tant no el pagarem entre tots.
Crec que els partis no huairen de mirar tant el color del que ocupara la cadira sino altres coses

M

Marià

Igualada

4 de setembre 2017.09:37h

Respondre

No cal que ens robin des de Madrid, els de casa ja ho saben fer solets
Quina poca vergonya aquest polítics, posar-se aquest sous mina mica per sobre del salari mig interprofessional i ni tant sols... Llegir més son professionals
Els impostos mes elevats a nivell autonòmic (IRPF) i a nivell local, visca els polítics i la cara dura

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.