TORNAR

L'informe d'Antifrau acusa Teo Romero d'utilitzar els viatges de cooperació per fer turisme

El País publica que l'alcalde de Montbui va carregar 57.000 euros al Fons Català de Cooperació en despeses "privades i clarament impròpies"

politica
Dijous, 19 juny 2014. 13:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Entre 2007 i 2010, Teo Romero va visitar 25 països, on assistia a congressos i conferències com a president del Fons Català de Cooperació. Segons publica avui El País, l'informe de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) veu que Romero va carregar despeses "privades i clarament impròpies" a l'organització solidària, la majoria per estades en punts turístics "clarament desvinculats" de la finalitat dels viatges.

L'article d'El País recull l'informe de l'Oficina Antifrau, que constata que les dietes que va passar l'alcalde de Montbui no estan “degudament justificades” per la “falta sistemàtica de motivació”, apareixen “duplicades” o resulten “incongruents” amb les finalitats del FCCD.

Per exemple, el gener del 2007 Romero va viatjar a Kènia per participar a un fòrum a Nairobi. Antifrau denuncia que va incloure en les despeses del viatge una visita a la reserva natural de Mara i un vol intern a Nariokotome. El setembre va viatjar a Trujillo (Perú) per participar en un seminari sobre “democratització”, i posteriorment es va desplaçar a Cuzco. Segons Romero, va visitar un projecte urbanístic, però la OAC dubta de “la congruència de la totalitat del viatge” ja que no hi ha “explicació, detall ni resultat” que justifiqui “una estància de tres dies”, pel qual les despeses son “totalment impròpies”.

En la mateixa línia, El País exposa detalls dubtosos dels desplaçaments a Mèxic, Cuba, Argentina, Equador o Brasil de l'alcalde de Montbui, i fa especial atenció a un desplaçament de 14 dies al Japó per assistir a una conferència de tres dies. D'aquest viatge, l'expresident del Fons Català va cobrar dietes per valor de 2.585 euros, entre les quals una factura de 898 euros d'una discoteca, de la qual -segons els investigadors- "no hi ha cap justificació".

En declaracions al rotatiu, Romero afirma que "no hi ha despeses particulars, són tasques del fons com despeses de representació". Segons ell, tampoc hi ha "duplicitats", ja que una cosa és la indemnització pels viatges i l'altra les dietes.També recorda que totes les despeses li van ser abonades per l'organisme sense que ningú hi posés pegues. També atribueix la denuncia d'un treballador del Fons a una "animadversió personal" i es considera "víctima" d'una estratègia política per posar en dubte la seva honorabilitat.

Teor Romero ha emès posteriorment un comunicat on assegura que "cap" de les despeses produïdes durant els viatges que va fer pel Fons va ser "de caràcter personal o privat".


11 Comentaris

j

josep d'orpí

Orpí

22 de juny 2014.23:15h

Respondre

Sr. Romero: Si te un minim de dignitat, plegui, pel bé de Montbui i per la democracia.
Si resulta ser veritat tot lo que explica l’article de El País, tindria de caure-li cara de vergonya, pero... Llegir més diuent que els politics nomes els pujen els colors a la cara, quant diuen la veritat, segons va dir el Sr. Miquel Roca Junyent.

B

Berta

Ig

20 de juny 2014.18:25h

Respondre

Personatges que han fet el que han volgut amb el nostre territori, les nostres ciutats, els nostres camps. Son producte del tot si val, del faig el que vull amb el que vull i quan vull. El diner,... Llegir més l’ especulació es el que compte.
Sí Alfons, estic d’acord amb tu. Jo afegiria que aquests alcaldes de ”esquerres”, tenen mes culpa que els de dretes, doncs aquests ja els coneixíem, amb els d’esquerres hi confiavem.
Que tornin els cales, que els jutgin i que passin pels carrer amb vergonya (si es que en tenen i si hi passen)

F

F.T.

Montbui

20 de juny 2014.13:00h

Respondre

El somni d’una montbuienca:
Seria tan bonic tenir al nostre poble un alcalde que es dediqués a les persones i no al seu partit.Que fos a l’ajuntament cada dia per poder parlar amb ell quan el... Llegir més necessites.El del nostre poble sempre és fora, amb tants llocs de treball que te. Quan venen eleccions no el busquis que esta enfeinat. Si no ets del seu partit no n’esperis res.No caldria tants grans projectes amb una mica de proximitat ens aconformariem.

E

Eduard

Igualada

20 de juny 2014.12:15h

Respondre

TOLERÀNICA ZERO JA. Dimissió del corruptes, rebuig social i devolució immediata dels diners malversats, que falta en fan per cobrir tantes necessitats públiques.

A

Aaqualata

20 de juny 2014.11:45h

Respondre

Malauradament aquesta manera de fer és habitual a la política més propera al ciutadà. No es estrany que els Ciutadans ( sobretot els Joves) que cerquin noves maneres de fer política: Cup,... Llegir més Podemos,..
Es massa la gent que té la política com la seva única manera d’ingressos. D’un color i d’altre.
Alguns ho fan més discretament que d’altres.
La política ha de ser un servei i no servir-se.
Benvingudes les noves maneres de fer política, i que no es contaminin.
Seria tot un detall que en Sr. Teo dimitís. Ell en sap el preu!!

J

Jose

Montbui

20 de juny 2014.09:00h

Respondre

Com sou!!! Us heu posat en el lloc d’aquest bon home? Com voleu que dimiteixi? Que seria d’ell sense estar a la política?

E

Eduard

Igualada

20 de juny 2014.08:46h

Respondre

QUINA VERGONYA, aliena. Si es cert tot el que expliqueu, no sé que espera a dimitir el Sr. Teo. Amb aquest comportament (no cal remontar-se a Strauss-Kant, Miguel Boyer, Felipe González, i... Llegir més altres figueres més allunyades) ”l’esquerra” ha fet un gran mal a la credibilitat democràtica i ens han deixat orfes als progressites de referències polítiques honestes. Es cas d’Ausà (condemnat com a deliquent mentres exercia com responsable de la policia) també hi ha per fer una reflexió profunda sobre l’urgència de la regeneració política. TOLERÀNCIA ZERO amb les polítics, partits, grups i institucions que els donen cobertura.

j

jordi igualada

igualada

19 de juny 2014.19:24h

Respondre

Home, al menys es va culturitzar una mica. El turisme ja ho té això: obre mentalitats tancades.

N

Natàlia

Els Hostalets de Pierola

19 de juny 2014.18:15h

Respondre

En tot l’article no es nombre la persona que l’acompanyava en tots aquests viatges, gastos nocturns, ....ex-alcalde d’Hostalets de Pierola perque no el nombreu?

J

Joanma

=ada

19 de juny 2014.15:41h

Respondre

Teo, que esperes amb presentar la dimissió? Vols continuar seguint xopant del ”bote”?. Com mes tardis mes set veu el llautó. Au va, DIMITEIX!.

A

Alfons R.V.

Igualada

19 de juny 2014.15:28h

Respondre

Temps era temps!!!...com deia aquella cançó. El Sr. Teo si va fer el que diu l’ informe antifrau dons sols es resultat de una epoca on el politic era el ser omnipresent que feia el que volia.... Llegir més Tenim Millets, Fabras, Poums, Singlas, Undargarins, Bigotes i un llarg etc. de personatges que han fet el que han volgut amb el nostre territori, les nostres ciutats, els nostres camps. Son producte del tot si val, del faig el wue vull amb el que vull i quan vull. El diner, l’ especulació es el que compte. El poble segons ells poc compte...llavors no es d’ estrenyar que el poble vulgui alçar contundement la seua veu.!!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.