TORNAR

La Generalitat inicia la redacció del Pla territorial parcial del Penedès

No contempla els vuit municipis anoiencs que han decidit romandre a l'àmbit de les Comarques Centrals.

politica
Dimecres, 18 juny 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El 2010, el Govern de Catalunya va iniciar la reordenació dels àmbits de planificació territorial, a partir dels treballs realitzats des del 2006 i fins aleshores, dels quals van sorgir -i aprovar- els plans territorials de l’Alt Pirineu i Aran, Camp de Tarragona, Comarques Centrals, Comarques Gironines, Àmbit Metropolità de Barcelona, Ponent (Terres de Lleida) i Terres de l’Ebre. Ara, a aquests plans, s'hi afegirà el corresponent a l'àmbit del Penedès, del qual el Govern ha aprovat, aquest dimarts, iniciar la redacció del pla territorial parcial.

Fotografia de la reunió del Govern (Jordi Bedmar)

Aquest mateix any, el 2010, i al costat de l'aprovació dels esmentats plans territorials, el Govern va crear l’àmbit funcional de planificació territorial parcial del Penedès, integrat per les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia.

Però no tots els municipis anoiencs van pujar al carro d'aquest nou àmbit penedesenc. Els municipis de Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, els Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera i Veciana van expressar la seva intenció de formar part de l’àmbit de les Comarques Centrals.

Una vegada va quedar totalment definit l’àmbit de planificació territorial del Penedès, ara s’ha acordat iniciar la formulació del Pla territorial parcial corresponent. Aquesta figura de planejament emana directament del Pla territorial General de Catalunya (PTGC) i estableix el model territorial de l’àmbit que correspongui amb un horitzó temporal d’entre quinze i vint anys. Així, els plans territorials fixen determinacions per al sistema d’espais oberts, d’assentaments i d’infraestructures de mobilitat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.