TORNAR

El PSC a Igualada reflexiona sobre futur del partit

Xavier Figueres aposta per una postura més diferenciada respecte el PSOE

politica
Divendres, 15 juliol 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Passats uns mesos des de les eleccions del 28N i les municipals, encara no s’ha posicionat cap líder clar dins del PSC. En l’ambient precongressual que s'està vivint, diversos moviments de la militància de base es mostren crítics amb ‘l’aparell’. La setmana passada l’executiva d’Igualada va escoltar les propostes i reivindicacions de membres de 15M socialista o del Congrés des de Sota i Xavier Figueres, Primer secretari del PSC a Igualada, exposa la seva opinió sobre el futur del partit.

Alguns membres de PSC Igualada en la reunió oberta

Més de 30 persones van assistir a la reunió oberta promoguda pels diferents grups sorgits de la xarxa entre la militància de base del PSC i que es mostren crítics amb el partit. Es tracta de tres col·lectius, el ‘15m-socialista’, el ‘Congrés des de baix’ i el ‘+ PSC’. Segons explica Rafa Moya, Secretari sectorial de Noves Tecnologies, i encarregat d’organitzar la trobada a Igualada, en línies generals, aquests moviments que no compten amb líders ni caps visibles, demanen més participació en el sí del congrés, més diàleg i en alguns casos tenir un grup propi al Congrés.

Xavier Figueres, primer secretari del PSC-Igualada, va recordar que el fet que l’executiva local d’un partit hagi facilitat, promogut i assistit en aquesta reunió no és un fet normal: ‘A Igualada sempre ens hem mostrat molt oberts, estem disposats a escoltar totes les sensibilitats’. La reunió, on hi van participar gent de Vic, Manresa, i altres capitals de comarca, va ser un punt de trobada de diferents visions sobre el partit. Figueres recorda que durant les properes setmanes es vol organitzar una assemblea oberta per debatre sobre el futur del PSC.

El futur del partit

Figueres explica que: ‘La gent ens reclama un posicionament més fort i més clar’. Segons l’igualadí, hi ha tres temes bàsics sobre els que cal discutir. En primer lloc, el model territorial: ‘Si som federalistes hem d’explicar què vol dir i què volem’. En segon lloc temes orgànics: ‘Cal que definim la nostra relació amb el PSOE’ Figueres va apuntar que creu que el seu missatge ha de ser més diferenciat i va afegir: ‘No volem que la bandera Catalana sigui només patrimoni d’un partit’ Figueres té clar que el PSC ha de tenir veu pròpia a Madrid i un posicionament diferenciat.

Finalment, el Primer Secretari Igualadí va parlar dels líders. Tot i que Figueres va deixar clar que ‘al PSC no hi sobra ningú’, espera que en els propers mesos sorgeixi alguna cara nova capaç de liderar el partit: ‘De moment no hi ha un líder clar que s’hagi fet públic’.

Una esquerra més àmplia

En l’entrevista que anoiadiari•cat va fer a Jordi Riba poc després de les eleccions municipals, el portaveu del grup socialista a l’Ajunatment d’Igualada va apostar perquè els partits ‘obrin portes i finestres i donin cabuda al màxim de gent, sensibilitats, demandes i reivindicacions’. D’aquesta manera Riba va posar d’exemple l’esquerra en països com EEUU o Itàlia on ‘les estructures del partit són més laxes i hi conviuen sensibilitats diferents’.


2 Comentaris

m

merce

Ig

17 de juliol 2011.23:31h

Respondre

El PSC, tan d’Igualada com de tot arreu, ja l’hem conegut. Esperpentic.

C

Cristina

15 de juliol 2011.20:58h

Respondre

No m’estranya que el partit socialista igualadí faci figa...i la que farà, a menys que al capdavant hi posin un socialista igualadí amb carisma.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.