Dilluns, 3/7/2017
1627 lectures

Quan jo sigui conseller...

O ministre d’educació del nou estat: 

  1. En tots els nivells educatius els alumnes tindran notes, valorades de 0 a 10 punts.
  2. Cap alumne rebrà un ajut econòmic per als estudis si no aprofita el curs. A més es vigilarà especialment que aquests ajuts es destinin a allò pel que han estat assignats i de no ser així, caldrà retornar-los.
  3. El claustre de professors no podrà aprovar “per la cara”  un alumne sense la valoració positiva del departament implicat en la docència de l’assignatura suspesa i el claustre mai podrà aprovar un alumne amb més d’una assignatura suspesa.
  4. Els “projectes” que la direcció d’un centre vulgui executar hauran d’estar recolzats per més de la meitat del claustre de professors. No té sentit que un il·luminat vulgui tirar unes idees endavant si sols s’impliquen en el projecte els professors que tenen por de perdre el seu lloc de treball.
  5. Els alumnes van a l’escola a aprendre i no a ser feliços. Per tant, l’objectiu de l’escola és el d’ensenyar. Això no vol dir que els alumnes s’hagin de sentir infeliços pel fet d’anar a l’escola, però la infelicitat que alguns afirmen que genera l’exigència és falsa.  Si aprendre suposa esforç, doncs l’alumne s’haurà d’esforçar i si esforçar-se fa a l'alumne infeliç, que es quedi a casa al llit, però que l'aguantin els seus pares.
  6. La disciplina dins de l’aula i dins del centre docent és clau. Es restaurarà l’autoritat del professor i es prendran mesures disciplinàries contundents si hi ha alumnes que amb la seva actitud i/o comportament distorsionen el correcte funcionament de l’aula o del centre.
  7. Ningú podrà ser director d’un centre educatiu si no rep un recolzament majoritari del claustre de professors, que abans de donar aquest recolzament haurà de saber quins serien els membres de l’hipotètic equip directiu.
  8. A l’escola es formen persones i aquesta formació ha de ser integral, però en cap cas l’escola ha de suplir la formació que correspon a altres àmbits, com són el familiar.
  9. Les notes de la selectivitat es valoraran entre 0 i 10 punts.
  10. A la selectivitat els alumnes s’examinaran de totes les assignatures que hagin cursat al batxillerat.

No t’agrada el decàleg? Doncs ho tens fàcil: No em votis. Estigues tranquil que, de moment, no tinc en perspectiva ser conseller d’educació i menys encara ministre.

Almenys tu podries votar. En molts centres no es pot.

4 Comentaris

A

Alumne

Igualada

6 de juliol 2017.23:46h

Respondre

Caram. Jo no m’hi apunto. Veig que ni els alumnes ni el personal no docent ni els pares hi tenen res a dir. Professors professors i professors. Serà, potser, corporativisme? I una tranquilitat:... Llegir més de moment no pretens ser conseller d’educació. Em quedo més relaxat.

T

Teresa

5 de juliol 2017.21:25h

Respondre

Jo també et voto!

L

Laura

5 de juliol 2017.09:41h

Respondre

Lambert ministre !

A

Anna

4 de juliol 2017.10:21h

Respondre

Et voto!

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.