Teràpia de confinament: Timbal de verdures amb ou ferrat i xoriço

Seguim aprofitant els productes del brou. Aquesta crisi fa estralls a l'economia familiar. Ajudes econòmiques de l'estat que no arriben, ajudes a autònoms i a petites i mitjanes empreses que camuflen un rescat innecessari als bancs... aquests sí que sempre hi guanyen.

I mentrestant, més o menys cada família i petits negocis ha d'anar pagant hipoteques, lloguers i crèdits. Jo no sé què voleu que us digui, però si això és un govern d'esquerres (alguns diuen que són "l'esquerra real")... jo sóc monjo de Montserrat.

Doncs bé, avui us proposo que aprofiteu les patates, les pastanagues, el porro, la col del brou. També hi vaig bullir una careta, que no vaig posar als macarrons, per aprofitar-la per aquest plat. La vaig laminar com si fos cansalada.

També us haig de dir que la xirivia, el nap i l'api no els vaig aprofitar, no m'acaben d'agradar o no m'agrada el gust que hi deixen.

Aprofiteu per posar verdures que no voleu que es facin malbé, com bròquil, coliflor o carxofa i per posar-hi un toc de gràcia algun producte que doni potència com botifarra negre, xoriç o sobrassada. Jo vaig aprofitar per gastar un tros de bròquil i 4 xoricets tipus Cantimpalo, tallat a dauets.

També us faran falta 3 o 4 alls tendres laminats i 4 calçots o dues cebes picades.

Per començar, posareu una cassola a foc mitjà baix; quan sigui calenta hi tireu un bon raig d'oli i els calçots picats, al cap d'uns minuts els alls tendres i abans que es cremin la careta tallada i salpebrada. Aneu remenant de tant en tant i deixeu que es rosteixi una mica la careta.

Quan comenci a rostir és el moment d'afegir-hi el bròquil o la carxofa laminada i deixeu que es cogui. Si cal, afegiu-hi una mica d'aigua perquè es cogui bé.

Quan ho tingueu al punt ja hi podreu afegir totes les verdures del brou, remeneu-ho i aixafeu-ho una mica. Com si féssiu trinxat de la Cerdanya. A part, saltegeu el xoriç amb una mica d'oli i en una altra paella féu els ous ferrats.

Per muntar-ho al plat, poseu de base la verdura, al centre del plat i, si en teniu, utilitzeu un motlle d'acer inoxidable per ajudar-vos a l'hora de donar-li la forma de timbal. A sobre, poseu-hi l'ou ferrat i amb l'ajuda d'una cullera repartiu per sobre uns quants daus de xoriç saltejat amb el seu oli.

És una bona manera d'aprofitar la verdura del brou i dignificar-la.

Salut i visca la teca!

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.