L'experiència és un grau

Com ja sabeu, la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida imparteix, en el Campus Universitari Igualada-UdL, entre altres titulacions, el grau en Infermeria, una titulació molt sol·licitada i molt necessària.

Ens agrada poder incorporar el testimoni de persones excepcionals del món de la pràctica en la formació dels nostres estudiants, però no només per aprendre d’elles, sinó també perquè sabem com n’és d’important, el fet de tenir models professionals.

En el marc dels seminaris pràctics de l’assignatura “Cures d’Infermeria de la Persona Gran”, que s’imparteix als alumnes de tercer curs d’Infermeria, hem tingut el plaer de poder comptar amb la participació de la Dolors Galarza Martínez.

La Dolors Galarza, si bé s’acaba de jubilar, ha estat una de les infermeres referents de la comarca de l’Anoia.

Nascuda a Igualada. Diplomada en Infermeria. Màster en Especialització en Gestió i Metodologia de Qualitat Assistencial, Fundació Avedis Donabedian, per la Universitat Autònoma de Barcelona. Col·legiada amb el número 288 al Col·legi de Logopedes de Catalunya.

Dolors GalarzaHa treballat durant catorze anys com a infermera assistencial de l’Hospital d’Igualada. Ha ocupat el càrrec durant dotze anys de coordinadora de l’Hospital de dia rehabilitador a la Fundació Sanitària Sant Josep d’Igualada. I ha estat tècnica de qualitat de la Fundació Sanitària Sant Josep d’Igualada.

Dins del seu ampli recorregut laboral, ha compaginat de forma impecable les seves dues passions: la infermeria i la logopèdia. La seva formació en metodologia de la Qualitat Assistencial i la seva visió com a coordinadora de serveis ha fet que la seva intervenció resultés molt completa i d’allò més interessant pels alumnes.

El seminari s’ha estructurat en tres parts. Una introducció teòrica sobre la disfàgia, seguida d’una formació pràctica sobre la detecció de la disfàgia i especialment sobre l’actuació que hauria de portar a terme el professional d’Infermeria davant d’aquest problema; i, la darrera part del seminari es va centrar en l’adaptació dels aliments i els líquids quan es diagnostica la disfàgia, així com el tast d’aigua gelificada, espessidor i gelatines comercials.

Comptar amb el testimoni de la Dolors a l’aula ha estat tot un luxe, hem sigut testimonis de la seva perspectiva vocacional i ens ha fet gaudir amb les seves dues passions i de la seva expertesa.

Moltes gràcies, Dolors, per deixar empremta en els nostres estudiants!

 

 

Aïda Bonet Augé

Professora d’Infermeria a la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida – Campus Universitari Igualada-UdL

 

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.