Fomentant les vocacions tecnològiques entre els més joves a l’Anoia: La FIRST LEGO LEAGUE al Campus Universitari Igualada-UdL

La FIRST LEGO LEAGUE (FLL) és una competició de caràcter internacional (amb origen als Estats Units) que es realitza des de l’any 1988. Des d’aleshores el programa ha crescut ràpidament fins a convertir-se en un programa internacional de gran èxit.

La FLL es tracta d’una activitat dirigida a joves d’entre 4 i 16 anys. S’organitza en tres categories: DISCOVER (4-6 anys), EXPLORE (6-9 anys), CHALLENGE (10-16 anys). A nivell DISCOVER, el repte gira al voltant d’un treball de recerca. A nivell EXPLORE, el repte consisteix en un treball de recerca, la programació i construcció d’una maqueta amb peces LEGO. Al nivell CHALLENGE, els joves desenvolupen un projecte d’innovació al voltant d’un tema que constitueix un desafiament real en la societat actual. Els joves, organitzats en grups d’un màxim de 10 nens i nenes, han de desenvolupar una aportació que constitueixi un avenç real en la resolució o millora del problema proposat. Els joves també participen en un torneig de robòtica, en el que robots programats pels mateixos joves a partir de peces de LEGO Mindstorms han de realitzar una sèrie de missions en un temps màxim de dos minuts i mig cadascuna de les tres rondes i amb unes condicions limitades. Els equips es preparen durant mesos a les escoles, instituts i centres especialitzats, ja sigui com a part del currículum o com a activitats extraescolars per aquesta competició. Els equips guanyadors de cada torneig local entren a participar en un torneig nacional que dona accés a la final internacional, competint amb equips de 60 països de tot el món que participen en el torneig.

L'any 2018 el Campus Universitari d’Igualada ja va acollir una primera edició de la FLL, organitzada per professorat de les titulacions d’enginyeria, la Fundació Scentia i l'Ajuntament  d'Igualada. El setembre  del  2018  la  Universitat  de Lleida (UdL) va assumir la titularitat del Campus Universitari Igualada-UdL i des de l'Escola Politècnica Superior (EPS) es duu a terme les tasques d’organització de totes les edicions de la FLL IGUALADA fins a la que es durà a terme aquest 2023, la sisena a Igualada (2). Això és així perquè la FLL permet promoure les vocacions tecnològiques entre els més joves, afavorir les vocacions tecnològiques entre les noies, projectar i promocionar la universitat a la nostra societat, i apropar la universitat als instituts.

Des de l’EPS estem convençuts i convençudes que treballar per assolir aquests objectius és un gran esforç que cal fer. En la cinquena edició (any 2022) van participar prop de 200 estudiants de primària i secundària, en divuit equips a la categoria Challenge (10-16 anys) i dos equips de l'Explore (6-9 anys), provinents de la comarca de l’Anoia, l'àrea metropolitana de Barcelona i el Principat d'Andorra. A l’edició d’enguany, 16 equips de la categoria CHALLENGE i 6 equips de la categoria EXPLORE han confirmat el seu desig i intenció de participar en la FLL IGUALADA. La data ja està reservada: 4 de Març de 2022. Hi sou tots benvinguts!

Perquè l’edició d’enguany sigui tot un èxit, necessitem que entitats locals i empreses s’impliquin i patrocinin la FLL IGUALADA. Hi ha diferents opcions de patrocini, des de publicitar la marca, tant a les xarxes socials com al Campus, el dia del torneig de la FLL (4 de Març 2023), fins a col·laborar entregant un premi dels que es lliuren a la cerimònia de premis, amb el nom de l’entitat o empresa patrocinadora. Fomentar les vocacions tecnològiques entre els més joves és cosa de tots. T’hi vols sumar? Envia’ns un correu-e igualadafirstlegoleague@udl.cat i en parlem!

 

Director de la FLL Igualada, Sergio Sayago 

Sotsdirector de l’Escola Politècnica Superior a Igualada UdL, Grau Baquero

 

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.