Les TIC, una aposta segura de futur

Fa uns dies vam celebrar l’acte d’entrega de les Orles acadèmiques a la primera promoció de graduats i graduades en Tècniques d’Interacció Digital i de Computació del Campus Universitari Igualada-UdL. Hi ha pocs moments més emotius, tant pel professorat com per l’estudiantat, que un acte de graduació; una cerimònia que condensa l’esforç d’anys de treball i on sentim l’alegria i l’orgull de tots aquests nois i noies que finalitzen la seva etapa a la universitat.

Ja us podeu imaginar que l’alegria, en aquest cas, va ser doble. En primer lloc pels estudiants que han aconseguit graduar-se, però també perquè vèiem culminar el que fa uns anys era un projecte engrescador (i tot un repte!): posar en marxa un grau universitari públic i de qualitat sobre les TIC, que inclou seguretat, bases de dades, programació i disseny d’aplicacions web i mòbil, i experiència d’usuari, a Igualada. Un projecte que recollia la demanda de les empreses del sector TIC de la comarca de l’Anoia –agrupades a l’associació TIC Anoia–, que van fer un crit d’alerta davant la falta de professionals formats en les TIC, una àrea que juga un paper clau a la societat.

És per això que quan se’ns va plantejar el repte de concebre uns estudis en Tècniques d’Interacció Digital i de Computació vam apostar per crear un grau oficial de 3 anys de durada amb un  enfocament professionalitzador, amb continguts molt pràctics i menys teoria. Per aconseguir-ho vam trobar en la formació dual la nostra millor aliada, una metodologia que combina la formació a les aules amb la feina remunerada en empreses del sector, i que facilita una alta taxa d’inserció laboral (vora el 100% a informàtica). I amb la possibilitat, és clar, que l’alumnat que ho vulgui pugui seguir estudiant, bé un altre grau universitari o bé un màster en l’àmbit de la informàtica.

Coneixem cada un dels noms i cognoms de les noies i nois que s’han graduat aquest curs (avantatges d’un campus poc massificat i amb un tracte familiar!) i que ara inicien el seu camí com a professionals. A tots ells, els desitgem tota la sort i els encerts del món. Nosaltres, seguirem treballant perquè el sector TIC del país pugui incorporar a les seves empreses professionals preparats i motivats que entomin els reptes del futur!

 

 

Sergio Sayago

Professor del GTIDIC

Doctor en Informàtica i Comunicació Digital (UPF, 2009)

 

Félix Albertos Marco

Professor i coordinador del GTIDIC

Doctor en Informàtica (UCLM, 2017)

 

 

 

1 Comentaris

E

Eduard Ruiz

Igualada

7 d'agost 2021.09:45h

Respondre

LES TIC, UNA APOSTA SEGURA DE FUTUR … PROFESSIONAL I EMPRESARIAL

De ben segur ha de contribuir a la TRANSFORMACIÓ DIGITAL I4.0 del nostre teixit empresarial, i particularment de les... Llegir més PIMES INDUSTRIALS.

”INDUSTRIA 4.0”, SUPOSA UNA TRANSFORMACIÓ SENSE PRECEDENTS EN LA INDÚSTRIA que està impulsant nous models de negoci, l’ús sostenible i eficient de recursos limitats i la producció, flexible, àgil i rendible de productes i serveis altament personalitzables.

Compren el conjunt de desenvolupaments que suposa la digitalització, la interconnexió i la incorporació de las noves tecnologies de fabricació.

Però recordem que LA TECNOLOGIA NO ÉS SUFICIENT: LAS EMPRESES TAMBÉ NECESSITEN TRANSFORMAR LA SEVA CULTURA EMPRESARIAL I LA SEVA ORGANITZACIÓ,

D’alguna forma ens està afectant i el que és segur que afectarà en el pròxim futur a la competitivitat, rendibilitat i sostenibilitat de l’empresa

És un procés que tot just s’ha iniciat, ple de MITES i REALITATS, que s’intueix complex i llarg i, que fins ara, que ha portat al desconcert, particularment, a moltes empreses PIMES.

NO SI VAL A BADAR. Cada empresa ha de iniciar la seva “particular transformació”: analitzar la seva situació i, en funció dels seus objectius i necessitats (a curt, mig termini) determinar el seu FULL DE RUTA (PLA D´ACCIÓ), i la seva revisió periòdica per adaptar-se a l’evolució dels múltiples factors, interns i externs.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.