La pel·lícula del tresor: en Ramon Robert ens recomana “Aquellos chalados con sus locos cacharros” de Ken Annakin .

Ramon Robert Vilaseca

"M’agrada el cine des que era un nen. Als anys 60 i 70 vaig veure moltes pel.lícules als cinemes d’Igualada (Saló Rosa, Astòria, Rex, Mundial, Tarragona, Kursal...), Piera (Savoy, Societat Foment, cinema Piscina), Montbui (cine Avenida) i Vilanova del Camí (Rovy Cinema). He escrit de cinema en distintes publicacions, cas de ‘La Veu de l´Anoia’. L’any passat vaig escriure el llibre Les 500 millors pel.lícules de la història del cinema.  Aquí n’he triat una que no és al llibre: “Aquellos chalados con sus locos cacharros” (1965) de Ken Annakin .

Aquesta pel.lícula em porta bons records. La vaig veure a l’Ateneu Igualadí (llavors dit Centro Nacional) el dia de la Festa Major de l’any 1966, o potser 1967. Jo tenia vuit (o nou anys) i la vaig veure acompanyat de familiars molt propers. Els recordo a tots. Aquella era una pel.lícula molt divertida. El teatre de l’Ateneu era ple a vessar (fins i tot el pis de dalt) i la gent es va fer un fart de riure. Tothom reia de valent. Era un espectacle compartit, en  què les rialles s’encomanaven sense fre. Ara això gairebé no passa mai. O hi ha poca gent a la sala o bé es veuen les pel.lícules a casa, moltes vegades en solitud".  

 

 

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.