Dijous, 4/2/2016
2681 lectures

Sabeu que Igualada té Sindica?

La ciutat d’Igualada compta, en els darrers anys, amb la figura de la Síndica Municipal de Greuges. Doncs avui m’agradaria que els ciutadans d’Igualada sabessin que aquesta figura funciona i funciona molt bé. Tres dones han assumit aquesta responsabilitat en diferents etapes; Pilar Colom, Assumpta Sagristà i l’actual Rosa Maria Sánchez. La Sindicatura Municipal de Greuges d’Igualada és un recurs que els igualadins i igualadines han de saber que poden utilitzar si creuen que l’administració local no els ha resolt les seves reclamacions relacionades amb temes com multes, sorolls, via pública, impostos i una llarga llista. Només un parell de condicions; que siguin temes de competència municipal, i que abans de recórrer a la Síndica, la reclamació s’haurà de tramitar primer a l’Ajuntament. Si la resposta o la no resposta per omissió no satisfà al reclamant, llavors us podeu dirigir a la sindicatura.

Us puc assegurar que l’actual Síndica Municipal de Greuges d’Igualada, Rosa Maria Sánchez, actua amb rigor i diàleg, però també amb contundència. Pel poc que conec la Síndica s’entreveu que no li tremola la veu a l’hora de defensar el que creu just, i em consta que és capaç de posar “firmes”, si cal, a segons quins estaments municipals. La Rosa treballa de bracet amb els treballadors municipals amb un únic objectiu; representar els igualadins i igualadines davant una administració que de vegades pot semblar freda i distant. Us comento això perquè cal fer difusió de la feina que la Rosa Maria Sánchez fa amb passió, per la ciutat, però sobretot pels seus ciutadans. Si la necessiteu, la trobareu.

Per cert. No estaria malament que d’altres municipis de la Conca d’Òdena i la comarca de l’Anoia es plantegessin incorporar aquesta figura. Ara, també em consta que amb alguns se’ls posarien el pèls de punta només de pensar que un síndic els pugui posar.... “firmes!”!         

5 Comentaris

M

Mirta

Igualada

4 de febrer 2016.13:45h

Respondre

La Síndica de Greuges de la ciutat fa una feina excel·lent, amb molt rigor i responsabilitat. És una feina d’honor que no tothom podria fer i la Rosa Sánchez la fa i amb molt bona nota.... Llegir més Gràcies per sempre ser al costat dels ciutadans!

M

Maria Rovira

Igualada

4 de febrer 2016.11:07h

Respondre

Sort que tenim a algú que desinteressadament es preocupa pels interessos dels ciutadans. És molt fàcil criticar des del sofà, mente altres persones, amb tota l’energia i passió intenten fer el... Llegir més correcte!
Segueix així Rosa!

J

Juan Palacios

4 de febrer 2016.05:47h

Respondre

Como puede defender a los ciudadanos ante el poder municipal si jerarquicamente depende del alcalde. Es un absurdo democratico instalado en la dictadura de la democracia que sufre la sociedad.

J

Jordi Vallès

BarcelonaI

4 de febrer 2016.11:13h

Lo que usted comenta es, sencillamente, falso. No existe estructura jerárquica ni dependencia alguna, puesto que se trata de una posición independiente, creada para que así lo sea, y... Llegir més (¡impensable!) no remunerada.
Los síndics y síndiques ejercen como tal precisamente para asentar una posición de imparcialidad desde la cual el ciudadano pueda actuar en igualdad de condiciones frente a estamentos mucho más grandes... y, si lleva razón, que le sea reconocida, y lo s pasos a seguir guiados y asesorados desde la profesionalidad.
Hágase usted la siguiente pregunta: ¿prefiere vivir en una sociedad con la figura del síndic o sin ella? Y cuando piense en ello, sitúese en la situación de desamparo institucional que muchos conciudadanos viven. Y verá que su pregunta, de repente, pasa a ser retórica.
Un saludo.

J

Jordi Vallès

Barcelona

4 de febrer 2016.11:43h

Y, sin quere polemizar, me gustaría indicarle que ”la dictadura de la democracia” es un oxímoron, excepto si uno no es demócrata o la democracia no es tal.
P.S.: Me doy cuenta ahora que... Llegir més el comentario anterior ha sido escrito con muchas prisas y sin revisar, así que le ruego perdone mis faltas y errores de estilo.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.