TORNAR
PUBLICITAT

Carta a Mariano Rajoy

societat
Dimecres, 30 agost 2017. 09:28. Agrupació de Familiars Proexhumació de Republicans del Valle (AFPERV)
PUBLICITAT

Madrid​, 30 d'agost de 2017

Excel·lentíssim senyor President del Govern espanyol,  D. Mariano Rajoy Brey,

Un any més, i davant de la voluntària inoperància de l’Estat espanyol en matèria de Drets Humans i Memòria Històrica, els membres de l’Associació de Familiars Pro Exhumació dels Republicans del Valle de los Caídos (AFPERV) ens veiem obligats a recordar-li que avui és el Dia Internacional de les Víctimes de Desaparicions Forçades i Involuntàries, una commemoració promoguda per l’ONU cada 30 d’agost.

Com a familiars de víctimes de desaparicions forçades després de la  sublevació militar de juliol de 1936, demanem, un cop més, que el Govern d’Espanya actuï de conformitat amb el Dret Internacional i segons els acords Internacionals subscrits pel mateix Estat espanyol.

Després de vuitanta-un anys de l’inici de la Guerra Civil i quaranta-dos anys després de la mort del dictador Francisco Franco, els familiars de l’AFPERV exigim un compromís real del Govern espanyol respecte de les víctimes i llurs famílies.

Les famílies dels Republicans les restes mortals dels quals van ser traslladades al Valle de los Caídos sense el nostre permís ni coneixement, fa anys que lluitem per recuperar els nostres éssers estimats, víctimes igualment de desaparicions forçades. Des de fa un any i quatre mesos l’Estat espanyol es resisteix a executar l’auto d’1 d’abril de 2016 dictat per un jutge de El Escorial que obliga a exhumar, identificar i a entregar les restes dels germans Lapeña al seu fill i a la seva néta.

Senyor President, vostè no només ha derogat la Llei de Memòria Històrica sinó que, a més, no ha fet cap mena de cas a cadascuna de les recomanacions del Grup de Treball per a Desaparicions Forçades de l’ONU pel que fa a la qüestió dels desapareguts en general i a la del Valle de los Caídos en particular, contingudes en l’informe del GTDFI de 2014. 

Per últim, senyor  President, els familiars de l’AFPERV insistim que sobren les declaracions que segurament tornarà a fer el seu govern de cara a la galeria internacional en dates com les d’avui. I aprofitem per recordar-li el seu deure, que és el nostre dret, de solucionar el cas dels milers de desapareguts forçats de l’Estat espanyol. Només pretenem la Veritat, la Justícia I la Reparació per als nostres familiars i tants altres desapareguts.  

Senyor President, els familiars de l’AFPERV no defallirem mai en el nostre objectiu. Està en joc tornar a casa els nostres avis i pares. 

 

Atentament,

Silvia Navarro Pablo

Presidenta de l’AFPERV

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.