TORNAR

Restes de poda: quan el mal servei esdevé perill

societat
Dimarts, 7 setembre 2021. 19:16. Núria Loreto Sanz

Estic francament perplexa amb la poca -nul·la?- flexibilitat del departament de recollida de deixalles orgàniques, més concretament amb la recollida de restes de poda, que gestiona Anoia Verda en el municipi del Bruc, al qual pertany la urbanització Montserrat Parc, on tenim el nostre domicili.

A casa nostra hi ha 1800 metres quadrats de pineda amb una mica de jardí que cal cuidar molt per evitar que hi hagi risc d'incendi. Ens preocupem de podar-ho tot i de mantenir-ho en perfectes condicions, però la recollida de les branques, els matolls i l'herbam és ben precària: des de l'ajuntament ens lliuren un sac de ràfia de menys de 70x70x70 cm per habitatge, clarament insuficient en el nostre cas, a més d'ineficaç (s'estripa en menys de 5 usos), antihigiènic, incòmode d'emprar i volàtil (amb els cops de vent que sovintegen a la nostra zona, sembla més un estel que no pas un sac de recollida).

El nostre sac s'ha estripat i ha volat un munt de cops. A més del trastorn d'aconseguir-ne un de nou, ja que els horaris d'atenció a l'ajuntament són incompatibles amb l'horari laboral, el treballador del camió de recollida no empatitza gaire amb el veïnat a qui, en teoria, serveix: tot i que fem servir uns contenidors comprats expressament per facilitar la tasca de desbrossament i neteja dels arbres i el sotabosc, ha decidit que no recull les restes de poda si no hi són en el seu sac-parrac.

Tot i que paguem els nostres -elevadíssims- impostos de recollida d'escombraries, la negligència d'Anoia Verda fa que les restes de poda acumulades siguin un perill per al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. On no arribi Anoia Verda hauran d'arribar els bombers? Deixarà de passar-nos rebuts l'ajuntament del Bruc per un servei que no dóna? És normal que es contempli un sac per habitatge i no per parcel·la o per metres quadrats de bosc?

Necessitem una solució amb urgència, hi ha alternatives més sostenibles, per exemple, canviar els sacs per contenidors o crear un punt de recollida a la urbanització. Només demanem que penseu en opcions idònies per a les zones rurals. Des de Barcelona potser quedem lluny, però de debò que ens cal una resposta: un bosc amb pins pot convertir-se en una bomba de rellotgeria. Com hem de tenir cura de la prevenció d'incendis i mantenir desbrossades les nostres parcel·les si des de l'ajuntament no rebem les eines que cal?

Hi ha precedents d'altres reclamacions ateses, com ja es va fer en casos particulars de veïns que necessitaven més d'un contenidor groc i l'ajuntament els hi va concedir, esperem que la nostra no caigui en un sac foradat, ja en tenim prou amb el que ens han lliurat per a les restes de poda, gràcies.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.