TORNAR

L'Ajuntament de Capellades millora l'Abric Romaní abans de les excavacions

La campanya d’aquest any comença el 7 d’agost

cultura
Dimarts, 1 agost 2017. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A pocs dies perquè desenes de joves acudeixen al poble en la campanya anual d'excavacions, l'Abric Romaní es posa a punt. L'Ajuntament de Capellades intervé per resoldre els problemes d'humitats que hi havia al jaciment.

PUBLICITAT

L'Abric Romaní de Capellades és objecte aquests dies de les obres de trasllat de la conduccióque porta l'aigua de la Comunitat de Regants cap a la Font de la Reina. Aquesta instal·lació tenia pèrdues i donava problemes d'humitats al jaciment per la qual cosa s'ha tret per fora de l'abric i tornat a enllaçar. Segons el regidor de Cultura i Promoció Local, Àngel Soteras, "aquesta és la primera de les intervencions d'aquest 2017 i l'hem prioritzat per millorar les condicions de treball de les excavacions que properament començaran sense interferir en la seva feina".

Una de les rases obertes en els treballs de milloraEl que també és primer tinent d'alcalde explica que "continuarem amb la reparació de baranes i paviment i la desviació de regueres al llarg del recorregut del Parc Prehistòric i la reparació de la tanca que el delimita. Hem previst també altres millores en el conjunt de l'Abric Romaní que hauran d'esperar a l'acabament de la campanya d'excavació. Tot, és clar, amb la vista posada en la propera obertura del recorregut del Parc que estem treballant de forma conjunta amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona".

Amb aquest acondicionament fet, les excavacions, dirigides pel mediàtic Eudald Carbonell, començaran el dilluns 7 d'agost. Hi haurà dos equips de 30 persones cadascun que en dos torns actuaran a l'Abric. L'objectiu, nivells que s'enfonsen fins als 60.000 anys abans dels nostres dies.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.