TORNAR

Una alumna del Pere Vives, menció als Premis Poincaré per 'Les males olors del Rec'

Núria Vidal ha analitzat l’alta concentració de gas que produeix la depuradora

cultura
Dimarts, 30 maig 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Premi Poincaré s'adreça a estudiants del segon curs de Batxillerat i premia els millors treballs de recerca en l'àmbit de les matemàtiques, en honor a l'eminent científic Jules Henri Poincaré. Enguany, una alumna del Pere Vives ha rebut una de les set mencions honorífiques per un treball sobre els efectes de l'acció de la depuradora del Rec, a Igualada. 

PUBLICITAT

L'alumna de segon de Batxillerat de l'IES Pere Vives Vich, Núria Vidal Figueras, ha estat guardonada amb una menció al Premi Poincaré 2017 de treballs de recerca en matemàtiques i estadística. Es tracta d'un guardó organitzat anualment per la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC, i a la jove igualadina se l'ha reconegut pel seu treball titulat 'Les males olors del Rec d'Igualada'. 

Núria Vidal amb el seu professor, Marcel Jorba, en la recollida del premiEn aquest treball, Núria Vidal ha fet l'anàlisi d'unes 280.000 mesures de concentració de sulfur d'hidrogen a l'atmosfera preses per l'estació de control mediambiental del Mercat de la Masuca (una mesura cada mitja hora durant 16 anys). Desprès d'un estudi estadístic rigorós en el qual, entre d'altres, determina les fluctuacions de concentració segons hores del dia, dies de la setmana i mesos de l'any, l'autora arriba a dues conclusions. La primera és que des que va entrar en funcionament la depuradora d'aigües residuals dels adobers, el nivell de concentració del gas que provoca les males olors que són motiu de queixa dels veïns s'ha multiplicat com a mínim per cinc; la segona és que els dies festius i els mesos de vacances de les fàbriques, la concentració baixa a nivells quasi indetectables.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.