//Plugins sense CDN ?>
Enguany hi haurà una novetat important en el vessant organitzatiu i és que, segons ha avançat aquest dimecres el tinent d’alcalde de Promoció Cultural, Josep Miserachs, “el nombre cada cop més gran de parades complicava la convivència amb el nombre també cada cop més gran de terrasses de bars i restaurants a la plaça de Cal Font”. Per això, l’Ajuntament ha optat aquest 2014 per ampliar l’àmbit de la festivitat i estendre’l també a la Rambla Sant Isidre: a Cal Font s’hi podran trobar floristes i llibreters i a la Rambla la resta d’entitats, en una mesura que, segons Miserachs, permetrà “una millor circulació de gent per tot el centre de la ciutat i ampliarà la influència de Sant Jordi no només a la Rambla i el Nucli Antic, sinó també als carrers de pas, com són Sant Magí i Òdena”.
Caldrà tenir en compte les restriccions de trànsit que implicarà l’organització de la jornada, que bàsicament comportarà el tancament de la Rambla Sant Isidre entre les 7 i les 23h.
La Biblioteca viurà intensament Sant Jordi
L’Ajuntament d’Igualada, l’Institut Municipal de Cultura (IMC) i la Biblioteca Central han programat també un seguit d’actes per commemorar aquest dia amb els llibres com a grans protagonistes.
Dels actes, que s’emmarquen en el programa 3L Llengua, Literatura i Lectura, destaquen les dues exposicions que s’inauguraran el mateix 23 d’abril. D’una banda, i coincidint amb el quinzè aniversari d’aquest equipament, es podrà visitar 15 lectors recomanen, un recull de recomanacions de lectura que fan quinze igualadins de diversos àmbits com Anna Vila, Arian Morera, Antoni Dalmau, Lloll Beltran, Enric Verdaguer, el Pare Mateu, Jordi Savall, Ramon Enrich o Laura Orgué, entre altres. I, paral·lelament, Contes infantils de la guerra, que repassarà la producció editorial infantil duta a terme durant la Guerra Civil espanyola, posant l’accent en el bàndol republicà. Partint de la col·lecció privada de Freixes-Garriga, es mostra com els contes