TORNAR

Artesans i artesanes de l’Anoia firmen un manifest de compromís per l’artesania de qualitat en zones rurals

cultura
Dimecres, 3 abril 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

El manifest, conegut com a Manifest de Copons, reflecteix la voluntat dels artesans de viure i treballar en pobles compromesos amb les persones i els ecosistemes locals. Aquest compromís es fonamenta en la creació, la connexió amb l'entorn i l'honestedat en la feina artesanal.

Artesans i artesanes de l’Anoia, en col·laboració amb el projecte Artisania, es van reunir el passat divendres, 22 de març, a Copons per a signar un manifest de compromís amb l'objectiu de treballar sota uns mateixos criteris i objectius per a l'artesania de qualitat en zones rurals.

Sota el paraigües de la marca Artisania, els artesans busquen projectar al món el territori rural de l'Anoia des de l'artesania contemporània i de qualitat. Els objectius principals del manifest inclouen la creació d'espais de coneixement, formació i difusió de l'artesania tradicional i contemporània, així com la promoció dels artesans que trien viure i treballar en zones rurals.

Artisania és una iniciativa del projecte Anoia en Transició, liderada pel Consell Comarcal de l’Anoia, en cooperació amb quatre municipis rurals; el Bruc, Copons, la Llacuna i Sant Martí de Tous. El projecte compta actualment amb un cens d’uns 150 artesans i creadors d’arreu de la comarca.

Artisania és una marca que busca potenciar la ruralitat dels pobles, l'entorn natural i el talent a l'Anoia a través de l'artesania contemporània i de qualitat. L'objectiu principal és projectar al món el territori rural de l'Anoia des de la cooperació entre pobles i artesans.

Artisania, com a iniciativa d'Anoia en Transició i liderat pel Consell Comarcal de l’Anoia, és una marca que busca projectar el territori rural de l'Anoia des de l'artesania contemporània i de qualitat. Construïda a través de la cooperació entre municipis i amb els creadors, Artisania encarna els valors de l'artesania per potenciar la ruralitat dels pobles, l'entorn natural i el talent a l'Anoia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.