TORNAR
PUBLICITAT

La Biblioteca d'Igualada obre un espai per al públic jove

Cinc il·lustradors locals han participat en el seu disseny i retolació

cultura
Divendres, 20 juliol 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'equipament cultural de Cal Font té ara una zona específica per a joves. Una àrea, a la planta baixa, 'customitzada' a partir d'una proposta d'alumnes de l'Escola Gaspar Camps.

PUBLICITAT

Des d'aquest juliol, la Biblioteca Central d'Igualada té un nou espai pensat sobretot per als joves que s'adapta a la nova cultura visual que preval als nostres dies. En aquesta sala situada a la planta baixa, s'hi han instal·lat uns metacrilats de gran format i diversos vinils il·lustrats al mobiliari, que representen la tipologia de documents que hi ha: cinema, música, còmics i novel·la juvenil. El projecte de renovació s'ha fet en estreta col·laboració amb l'Escola Municipal d'Art i Disseny Gaspar Camps ja que es va demanar propostes de disseny als alumnes de Gràfica publicitària i va ser coordinat pel professor Aureli Sendra.

L'espai ha estat repensat des de la Gaspar CampsEl projecte de disseny i retolació escollit va ser el de l'alumna Gisela Montes. Seguint aquest projecte, es va demanar a cinc dissenyadors gràfics igualadins que fessin les il·lustracions: Nil Morist, Patricia Picón, Xavier Mula, Albert Vendrell i Jaume Enrich, en són els autors. Des de la mateixa Biblioteca Central i el departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament, segons el regidor Pere Camps, es considerava que, després de tants anys, tocava renovar aquesta sala, coneguda com a sala Beatles, i adaptar-la a les noves tendències del segle XXI, així com donar-li un aire jove i modern.

La nova retolació fa més cridaner i accessible el fons de la Biblioteca. D'una banda aquí hi ha les novel·les juvenils, que arriben a 3.172 exemplars, de tots els gèneres literaris diferents. També ocupen un espai destacat els còmics per joves i adults, amb 1.700 volums. Pel que fa a la col·lecció del cinema –la Biblioteca disposa actualment de 2.600 pel·lícules per al préstec– s'hi han fet millores importants com la col·locació de pictogrames temàtics als lloms de les pel·lícules, que en faciliten la localització per part de l'usuari. Finalment la col·lecció de música ocupa la part dreta de la sala i hi destaca l'apartat dedicat als músics locals, de tots els temps i tots els estils.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.