TORNAR

Bona actuació castellera a St.Martí de Tous

Fi de la temporada pels Moixiganguers

cultura
Dilluns, 10 novembre 2008. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els Moixiganguers d’Igualada han posat el punt i final a la temporada després d’actuar en el marc de la festa Major de Sant Martí de Tous, aquest diumenge. Els de la camisa morada, com ve essent habitual en les darreres actuacions, tornaren a demostrar una gran seguretat en l’execució de les seves construccions.
PUBLICITAT

Després del pilar de quatre de sortida de missa, i la posterior cercavila fins a l’Ajuntament, els Moixiganguers iniciaren actuació amb un 3 de 7, de bella i aparentment fàcil execució, descarregat de forma ràpida i segura.

En segona ronda, els igualadins optaren pel quatre de set, que igualment mostrà una gran esveltesa i rapidesa, i que fou descarregat davant els aplaudiments de la bona munió de públic que hi havia congregat a la plaça. En tercera ronda, s’optà pel quatre de sis amb l’agulla, en què les posicions de segons foren ocupades per Moixiganguers que normalment ocupen la posició de baix. Sens dubte fou una bonica manera de fer més públic el reconeixement a una posició sovint molt sacrificada i poc reconeguda. Com de costum, la construcció es descarregà sense massa dificultats.

Ja en la ronda de pilars, es tancà l’actuació pròpiament dita amb dos pilars de cinc simultanis, un d’execució normal, i un altre aixecat i descarregat per sota. Fou sens dubte, una de les millors actuacions que han realitzat mai els Moixiganguers a Sant Martí de Tous, amb el mèrit afegit que no comptaven amb cap altra colla que ajudés a completar les pinyes. No cal dir, que una bona munió d’espectadors, com ve essent habitual a Sant Martí de Tous, col•laborà amb les pinyes morades.

Per cloure una diada, que es desenvolupà en un ambient molt distès i festiu, els Moixiganguers oferiren dos pilars de quatre al balcó consistorial, on tots els membres de la construcció foren pujats al balcó. Posteriorment, i tractant-se de la darrera actuació de la temporada, hi hagué el tradicional homenatge als més menuts de la colla, que consistí en un pilar de quatre amb folre, on la canalla de la colla ocupà totes les posicions del tronc i el folre, i on els grans completaren la soca del castell.

Tradicional sopar de fi de temporada

Amb l’actuació de Sant Martí de Tous, acaba una temporada històrica per la colla, pel bon nivell assolit en totes les actuacions, i també perquè després de molts anys s’ha aconseguit una nova construcció, com fou el 3 de 7 amb agulla descarregat a la diada de la colla. A més, s’ha aconseguit descarregar construccions que algunes temporades no s’havien pogut fer, com el cinc de set. Sembla doncs, que l’entitat està en una bona posició per aconseguir noves fites en el futur.

El proper dissabte, en el marc del tradicional sopar de final de temporada, serà una bona oportunitat per celebrar aquest bon moment, i per recordar totes les anècdotes viscudes durant la present temporada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.