TORNAR

Calaf acomiada l'Any Figuerola amb un acte amb 150 persones

Els descendents de l’il·lustre calafí van ser a l’acte

cultura
Dimarts, 11 juliol 2017. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un centenar i mig de persones van prendre part en la cloenda de l'Any Figuerola, un any durant el qual Calaf ha commemorat el bicentenari d'en Laureà Figuerola i l'ha nomenat fill il·lustre de la vila. El reconegut economista i polític català, que va introduir la pesseta com a principal moneda de curs legal a l'Estat, va néixer a Calaf el 4 de juliol de 1816

PUBLICITAT

La plaça Ravalet es va omplir de gent i també per representants de la família Figuerola, en l'acte de tancament del Bicentenari d'aquesta figura. La cloenda es va iniciar amb el discurs de la regidora de l'àrea d'Economia i Finances, Montserrat Mases, que va fer un repàs de tots els actes que s'han dut a terme al llarg d'aquest any, relacionats amb l'economia i el personatge de Laureà Figuerola. Va agrair també tots els esforços realitzats a tots els col·laboradors que han fet possible aquests mesos d'esdeveniments.

Jordi Badia, amb Esther Figuerola i els hereuets i pubilletes, en la cloenda del BicentenariDesprés, va ser el torn del regidor de Cultura, Jordi Fitó, que va donar a conèixer el cartell guanyador sorgit de la segona convocatòria de concurs de cartells, que enguany es convertirà en la imatge de Festa Major de Calaf. La seva autora l'Aloma Giralt, va explicar simbolisme del seu cartell sobre l'imaginari col·lectiu de Calaf i l'Alta Segarra. Es va continuar amb la inauguració de l'escultura dissenyada per Ester Figuerola, qui va ser també l'encarregada de dirigir-se als presents mostrant la seva gratitud cap al poble de Calaf, en representació de tota la família Figuerola, i va explicar molt emocionada, el significat de la seva obra i com ha volgut representar les seves arrels familiars.

Finalment, lel batlle Jordi Badia va acomiadar l'Any Figuerola posant el valor l'estimació i l'assumpció inequívoca de la figura d'en Laureà Figuerola pel poble de Calaf, tot ressaltant que la seva transmissió, la seva obra i el seu pensament s'ha de mantenir ben presents i ben vius en el nostre dia a dia. Com a acte final, l'alcalde, l'hereu i la pubilla, van fer entrega a la família Figuerola el pergamí de fill il·lustre.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.