TORNAR

La companyia Dei Furbi presenta dissabte La flauta màgica al Teatre Municipal l’Ateneu

La companyia contribueix així a la celebració de Santa Cecília

cultura
Dimecres, 13 novembre 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La companyia Dei Furbi contribueix a la celebració a Igualada de Santa Cecília, patrona dels músics, amb la seva posada en escena de La Flauta màgica, una adaptació de l’òpera de Wolfgang Amadeus Mozart.

La Flauta Màgica de Dei Furbi

L’espectacle està dirigit per Gemma Beltran i la direcció musical és de David Costa. La funció tindrà lloc el dissabte, 16 de novembre, a les 22h al Teatre Municipal l’Ateneu. L’espectacle està nominat als premis Butaca 2013 com a Millor Espectacle Musical i Toni Vinyals com a Millor Actor de Teatre Musical. Les entrades tenen un preu de 18 i 15 euros i es poden adquirir anticipadament al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada i a Telentrada.

La companyia

Dei Furbi va ser fundada per Gemma Beltran l’any 2002. Al llarg dels seus deu anys de vida, el grup ha creat i posat en escena sis espectacles. El primer espectacle, Scherzo, estrenat al festival Grec, va rebre una gran acollida tant a nivell de crítica com de públic i va ser l'inici d'una sòlida trajectòria professional de la companyia que, en la mateixa línia de creació col·lectiva i a la manera de la Comèdia de l'Art, va estrenar i girar Divertimento al 2003 i Tocata i Fuga al 2005. La companyia Dei Furbi fa la seva primera adaptació amb l'obra de Pierre de Marivaux L'illa dels esclaus (2006).

Dei Furbi, hereva de la tradició irreverent i provocadora de la comèdia, es caracteritza des dels seus inicis per la creació col·lectiva a partir de la perspectiva que ofereix la pràctica teatral relacionada amb la tradició de l'actor com a centre, subjecte i objecte de l'acció dramàtica. La companyia destaca per la seva vitalitat, energia i ritme en la utilització d’un ampli ventall de recursos actorals com la dansa, el cant a cappella, l'esgrima i la màscara sempre fusionats en la interpretació tant gestual com de text. El seu recorregut es basa en la creació fonamentada en la revisió, actualització i sovint la perversió dels temes universals, amb un to deliberadament còmic i alhora profundament humà.

Els espectacles de la companyia Dei Furbi es caracteritzen per al seva mirada a una manera de fer teatre que segueix fidelment les tècniques de creació col·lectives. Una estructura on podem reconèixer l’esperit del carnaval. El carrusel de la comèdia humana.

La flauta màgica, variacions Dei Furbi

La flauta màgica és una gran ficció simbòlica que culmina en un himne de fraternitat universal: "Mozart ens expressa de forma neta i precisa que és gràcies al poder de la música (de l’art) que els personatges podran travessar alegres la fosca nit de la por”. Aquesta idea, amb la que la companyia sintetitza l'obra Mozart i que escull com a fil conductor, fa que l’especulació absolutista entre el Bé i el Mal no podem observar-la més que des del seu pla simbòlic i com a teló de fons, per entendre el comportament dels nostres autèntics protagonistes que darrere de “la recerca de llum” esdevenen contemporanis i nostres. Tanmateix, Dei Furbi ha salpebrat el conjunt amb una gran dosi d'humor que fa que aquest muntatge de qualitat sigui altament recomanable per als grans amants de la broma i la diversió.

La posada en escena és una adaptació lliure de l’òpera de Mozart La Flauta Màgica que fa la companyia, sota el subtítol Variacions Dei Furbi. Una versió de teatre i música a cappella. És a dir, només veus. La part instrumental passa també a través de les veus i els cants dels intèrprets en unes polifonies adaptades i originals per a aquesta proposta. És una combinació, doncs, de teatre i música en la qual l’espai escènic es resol a partir de la síntesi de l’òpera de Mozart. Muntar La Flauta Màgia amb joia i delit és una de les fites de la posada en escena de la companyia Dei Furbi. S’ha utilitzat, cal destacar-ho, alguns fragments de l’obra original que s’acostumen a suprimir gairebé sempre en les representacions de l’obra.

Venda d’entrades

La venda d’entrades es fa al Punt de Difusió Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a divendres de 19 a 21h i dissabte i diumenge d'11 a 14h i de 18 a 21h. També a la taquilla del passatge Vives, dues hores abans de la funció o via el servei de Telentrada de Catalunya Caixa. Les entrades costen 18 i 15 euros i hi ha un 20% de descompte per a diversos col·lectius: persones majors de 65 anys, jubilats o aturats, aquells que disposin del carnet d’estudiant, del carnet de família nombrosa, del carnet de soci TR3SC, del carnet d’espectador del Teatre de l’Aurora, els menors de 26 anys, socis de l’Ateneu Igualadí i grups organitzats a partir de quinze persones.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.