TORNAR

El director, productor i guionista capelladí Oriol Estrada rep el premi Joan Poch de Mallerich

En el marc del 19è Zoom Festival

cultura
Dimecres, 1 desembre 2021. 12:29. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En el marc de la 19a edició del Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya, es va lliurar el Premi Joan Poch de Mallerich, un guardó té com a objectiu fomentar l’actitud creativa, la recerca ideològica i la qualitat humana dels professionals d’Igualada o l’Anoia vinculats al sector audiovisual, i que enguany va anar a mans del director, productor i guionista de Capellades, Oriol Estrada.

PUBLICITAT

El premi l’atorga la Fundació Mallerich, promoguda pel productor igualadí Paco Poch, en memòria del seu pare, Joan Poch, pioner de la indústria tèxtil amb la marca Mallerich. A l’entrega del premi, Paco Poch, va explicar que el seu pare “feia un treball molt creatiu, molt personal i molt innovador” i que, amb aquest guardó, es vol premiar algú que tingui aquests atributs en el món audiovisual. ”Volem donar continuïtat, reconeixement i donar força i estímul a la gent de la comarca que es dedica a aquest sector”, va apuntar Poch.

El jurat del premi ha trobat aquests atributs en el capelladí, resident a la República Dominicana, Oriol Estrada. “És un molt bon cineasta que està fent pel·lícules una darrere l’altra, i està fent una molt bona carrera, molt eficaç”, va assenyalar Poch, que també va remarcar la presència dels treballs del premiat a festivals internacionals.

Oriol Estrada va mostrar emocionat el seu agraïment pel premi a Igualada, ”tan a prop de casa rebent aquest reconeixement, amb la família i gent tan important a la meva vida". Va fer un agraïment al jurat, a Paco Poch i a Jordi Comellas. També va recordar els seus pares i la seva parella, Natalia Cabral, amb qui ha codirigit totes les seves pel·lícules, i que no va poder ser a Igualada perquè era a l'Índia presentant a un festival la nova pel·lícula de la parella. "El premi és seu, també". Precisament, i per sorpresa, Natalia Cabral va fer arribar un missatge al guardonat: "la nostra professió ens permet viatjar molt i apropar-nos a cultures molt diferents de la mateixa manera que el cinema i les seves pantalles permeten que el món es faci més petit i comprensible. Vaig conèixer l'Oriol a Cuba estudiant cinema i des d'aleshores m'acompanya la seva curiositat incansable, la seva enorme empatia i la seva extraordinària sensibilitat cinematogràfica. Penso que el seu treball al cinema, des de la seva passió enorme que té per la professió, enriqueix el cinema llatinoamericà, el cinema caribeny, el cinema dominicà, el cinema, a seques".

El jurat del premi d’enguany ha estat format per: Martí Marsal, membre de la junta d’Omnium Cultural a Igualada i fins fa ben poc gerent de Fira d’Igualada, Núria Cañamares, comunicadora cultural i coordinadora fins aquesta edició del Premi Mallerich, Francina Vidal, de la XARXA, plataforma multimèdia que proporciona continguts i serveis a ràdios, televisions i mitjans en línia locals d’arreu de Catalunya i el premiat en la darrera edició, Miquel Segura. A més, el guardó compta amb un consell assessor que s’amplia any rere any, ja que s’hi adhereixen els premiats i els membres del jurat de cadascuna de les edicions.

El premi Joan Poch de Mallerich consisteix en una obra signada per l’artista igualadí Gabriel Poch, que va explicar que el premi ha acabat sent una barreja de "diploma, gravat i collage, tot en una sola peça". "Treballo amb les mans i poc amb l'ordinador, per no dir gens, amb una mica de gravat digital", va explicar. Pel fet d'estar treballant en un llibre amb Feliu Formosa, Gabriel Poch va incloure al treball un poema que "troba molt adequat" per a gent com el premiat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.