TORNAR
PUBLICITAT

Espai d’Arts, passió i professió per la dansa

Divuit anys i la garantia del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya avalen el mètode de l’escola de dansa Espai d’Arts de la capital anoienca.

cultura
Divendres, 31 agost 2018. 09:41. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L’escola de dansa Espai d’Arts arrenca el curs amb itineraris per a totes les edats i nivells, amb cursos de dansa per a infants, joves i adults, itineraris de professionalització i estudis integrals.

PUBLICITAT

Mostra’m Dansa 2018 (Foto: Marc Vila)

Pre-dansa per a alumnes a partir de 3 anys, dansa infantil fins els 7-8 i estudis integrals  amb les disciplines de clàssica, contemporània i moderna conformen l’itinerari preparatori per a futurs artistes professionals. Al centre de dansa Espai d’Arts els alumnes treballaran les disciplines necessàries per créixer com a ballarins i ballarines, perfeccionar el seu coneixement i encarar el seu futur professional vers les proves d’accés al Grau Professional i Grau Superior del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre. Avalada pel Departament d’Ensenyament, l’escola permet cursar simultàniament estudis de règim general i estudis de dansa sol·licitant una reducció d’hores lectives de l’alumnat que cursa ESO o Batxillerat. El centre ofereix també itineraris per a adults de ballet, dansa clàssica i contemporània.

L’escola de dansa Espai d’Arts arrenca el curs amb itineraris per a totes les edats i nivells, amb cursos de dansa per a infants, joves i adults, itineraris de professionalització i estudis integrals.

A partir de P3 i guiats per professionals docents, l’itinerari de pre-dansa ofereix als més petits una proposta lúdica i creativa a través del joc i l’espontaneïtat. Els alumnes exploraran i desenvoluparan en l’espai i a través del seu moviment, la imaginació, la creativitat i l’expressió artística. Durant els quatre cursos posteriors de dansa infantil, els nens i les nenes aprendran el llenguatge del moviment, l’expressió del gest, l’equilibri en els passos i les posicions amb exercicis a l’abast de les seves edats, amb els quals guanyar consciència sobre ells mateixos, sensibilitat i creativitat.

Exhibició de professorat al Mostra’m Dansa (Foto: Manuel Hidalgo)

Espai d’Arts concep amb aquests itineraris per a infants fins a 7-8 anys una visió de conjunt de l’aprenentatge que es consolidarà amb els Estudis Integrals de Dansa, el primer pas cap al perfeccionament. Amb dos cursos introductoris de pre-grau i sis cursos de grau, els estudis integrals permeten assolir als ballarins i ballarines de l’Escola d’Arts el Nivell Elemental de Dansa. Aquest els haurà permès entrar en contacte amb el mètode Vaganova de l’escola russa i el Royal Academy de l’escola anglesa, dos mètodes que els aproparan a una visió complerta de la dansa clàssica. Treballaran les tècniques Release, Limón i Cunningham de la dansa contemporània i la visió més Urban de la dansa moderna, juntament amb altres disciplines, com ho són el Treball físic i la Música aplicada a la dansa, entre d’altres.

Assolir el Nivell Elemental de Dansa significa que l’alumne estarà preparat per a les proves d’accés al Grau Professional de Dansa i al Conservatori Superior de Dansa, on l’alumne podrà escollir entre una especialitat centrada en la docència, amb l’itinerari Pedagogia de la dansa o bé, la formació orientada a futurs ballarins i ballarines, coreògrafs, creadors escènics i intèrprets, amb l’itinerari Coreografia i tècniques d’interpretació. Accedir a les proves d’accés als graus superiors del conservatori a través de l’itinerari de l’escola de dansa Espai d’Arts està avalat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya des de fa sis anys  i compta amb l’acompanyament de professorat titulat en Grau Superior de Dansa, en les especialitats de pedagogia i coreografia i Grau Professional tant en Conservatoris Nacionals com Internacionals.

Festival de Dansa 2018 (Foto: Marc Vila)

Juntament amb aquestes propostes, l’escola ofereix també itineraris per a adults. Al curs de Dansa clàssica, els exercicis per al reforç de les extremitats i la revisió dels moviments corporals bàsics tenen com a objectiu recuperar de forma progressiva, la postura correcta del cos i el treball muscular i d’elasticitat. Al curs de Dansa contemporània, la dansa interpretativa i la lliure representació de les figures donaran eines a l’alumne per exterioritzar les emocions a través de la dansa, amb total independència de la seva condició física o edat.

Espai d’Arts es traslladà a l’edifici actual l’any 2007. Amb un superfície de 500 m2 compta amb 3 aules per a la práctica de la dansa amb terra amortidor de fusta especial per a la pràctica de la dansa per assegurar una combinació perfecta d’elasticitat, salt i estabilitat.

 Com a centre d’informació cultural podeu informar-vos sobre la programació de les principals sales, disposar de descomptes per a espectacles. També hi trobareu revistes especialitzades de dansa i teatre. Periòdicament i com a part fonamental per a la formació de l’alumne, s’organitzen sortides culturals amb descomptes per a espectacles.

Projecte Guiat de Fotografia de La Gaspar (Foto: Aureli Sendra)

L’Espai d’Arts - Escola de dansa es troba al c. Tarragona, 45 d’Igualada.  Podeu demanar més informació dels cursos i itineraris a www.dansaigualada.cat, al telèfon 93 803 5713 o bé enviant un correu a l’adreça espaidarts@espaidarts.com

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.