TORNAR

Exposició Pallarés. 20 anys de Vine al Rec, al Museu de la Pell

La mostra compartirà espai i dates amb el Rec.04 i les festes de Sant Faust, que permetran els visitants poder fer un viatge al passat del barri

cultura
Dimecres, 9 novembre 2011. 19:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Divendres 11 de novembre a les set de la tarda s’inaugura l’exposició Pallarès. 20 anys de Vine al Rec, a l’Espai Vapor del Museu de la Pell d’Igualada, una selecció de les millors fotografies de Ramon Pallarès que es van poder veure l’any 1991 amb motiu de l’obertura de l’espai permanent L’Home i l’Aigua del Museu. 20 anys més tard, el barri del Rec segueix essent una icona de la vida igualadina.
PUBLICITAT

El 6 de juliol de 1991, amb motiu de la inauguració de la secció monogràfica L’Home i l’Aigua de l’actual Museu de la Pell d’Igualada, es va obrir al públic una exposició de fotografies de Ramon Pallarès titulada Vine al Rec. Des de l’11 de novembre al 18 de desembre es podrà veure una selecció de les millors imatges de l’exposició original, mostra que ens conduirà a paisatges encara presents i d’altres que han quedat gravats en la memòria i en les imatges del fotògraf. L'exhaustiu treball de Ramon Pallarès es va centrar en la captació d'instantànies de l'arquitectura i del paisatge preindustrial i industrial a través de la mateixa tècnica i amb la llum del capvespre com a eix vertebrador.

El rec d'Igualada el trobem documentat al segle XIII i recull l'aigua del riu Anoia per mitjà d'una resclosa amb l'objectiu originari de fer funcionar els molins fariners. Al voltant del segle XVIII, els adobers abandonen progressivament el clos de les muralles medievals i s'estableixen prop d’aquest rec, on tenen l'aigua a l'abast. D'aquesta forma es va formant el barri adober que avui reconeixem a través dels característics contraforts adossats a les façanes de les adoberies o passejant entre carrerons estrets al costat del rec.

Al llarg d’aquest any 2011, el Museu de la Pell ha programat diverses iniciatives centrades en el barri del Rec i el patrimoni industrial. A l'agost, per exemple, va organitzar, conjuntament amb el Gremi de Blanquers, l'exposició retrospectiva Blanquers d'Igualada. Records de l'ofici o bé, recentment, la projecció Fotografies d'un passat industrial amb el fotògraf igualadí Josep Bou com a comissari.

Pallarés. 20 anys de Vine al Rec compartirà espai amb actes de gran afluència de públic com ara el Rec.04 i les festes de Sant Faust, que permetran els visitants poder fer un viatge al passat del barri que es converteix en protagonista de la vida igualadina durant uns dies.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.