TORNAR
PUBLICITAT

L'igualadí David Murgadas publica vuit peces per a guitarra pensades per a estudiants

Les peces estan pensades per a diferents nivells d’aprenentatge

cultura
Dimecres, 11 desembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Proveir de repertori per guitarra als alumnes de grau professional. Aquest és un dels objectius de David Murgadas, professor de l'Escola de Música d'Igualada i reconegut concertista. El material recull peces de Telemann, Tàrrega, Sors o populars catalanes.

PUBLICITAT

El guitarrista David Murgadas, professor de l'Escola i Conservatori Professional de Música d'Igualada, ha publicat per mitjà de l'editorial catalana Brotons i Mercadal divers material pedagògic per alumnes de guitarra que cursen estudis de final de grau elemental i inici de grau professional i per a orquestres de guitarra o grups de cambra amb guitarra.

El concertista i professor igualadí​Pel que fa al repertori per a guitarra solista, David Murgadas ha compost "Vuit peces per a guitarra" ordenades en forma de suite. En elles es treballen diferents aspectes tècnics específics. Com les va preparar? "En un cap de setmana en vaig inspirar i en vaig compondre cinc" somriu, tot i que matisa "... després les he anat modificant una mica". Són composicions "místiques, amb noms senzills i evocadors a la vegada: 'Albada', 'Camí', 'Dansa'... buscant una sonoritat més moderna, però sobretot pensada per als alumnes. També ha adaptat a la tècnica del trèmolo, per alumnes de grau professional, la cançó popular catalana "El testament d'Amèlia", una història tràgica sobre una noia enverinada per la seva madrastra: "és una obra que he pensat que és adient per desenvolupar aquesta tècnica, i l'Estaca" del cantautor català Lluís Llach.

Per a orquestra de guitarres, David Murgadas ha adaptat una obra per a guitarra barroca del compositor Santiago de Murzia que s'anomena 'Los imposibles' estrenada en el Sona a guitarra on ell n'és director artístic i pedagògic. "Són peces que he anat arranjant i adaptant a les necessitats dels grups guitarrístics". D'aquest mateix compositor té en preparació també l'obra 'Gaitas'.

Un altre material que sortirà pròximament serà "Recuerdos de la Alhambra" de Francesc Tàrrega, "Les folias de España" de Ferran Sors, el compositor català més notable del període neoclàssic,"Don Quixot" de G. Ph. Telemann...etc. "És un treball que tenia acumulat a casa i que ara pot sortir a la llum" explica. Té un altre front obert, les cançons i danses de Frederic Mompou arranjades per a orquestra de guitarres. Aquest material s'ha preparat a consciència, de manera que "en la mateixa adaptació, hi pot haver una línia amb menys dificultat i una altra que requereixi més tècnica, de manera que cadascú pugui triar quina és més adient pel seu nivell".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.