TORNAR

L'igualadí Enrich R. exposa 'Abstract Path' a l'Alzueta Gallery de Barcelona

És la primera mostra individual del jove artista igualadí a la prestigiosa galeria barcelonina d’art contemporani

cultura
Dijous, 15 setembre 2022. 11:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dimecres 14 de setembre l'Alzueta Gallery de Barcelona ha obert una nova temporada amb la inauguració de la mostra 'Abstract Path', la primera exposició individual del jove artista igualadí Enrich R, que ja havia exhibit obra en aquesta prestigiosa galeria en exposicions col·lectives.

PUBLICITAT

Sobre l'obra d'Enrich R., la galeria assenyala que "es basa en una estratègia de superposició d'estrats superposats i composicions de pintura mixtes procedents de formes abstractes orgàniques. Mitjançant l'ús de la modulació i la materialitat, pretén arribar a una essència poètica i nua. Mentrestant, aquestes composicions segueixen un camí de silenci entre les idees de la pintura arribant a l'essencial. L'espai i el temps o la física i la memòria són conceptes que s'amaguen al llarg de les esquerdes subtils de la superfície del llenç. Els tons suaus lluiten contra la proporció per aconseguir l'harmonia. Apel·la, ocasionalment, a conceptes com la imperfecció o els aspectes més psicològics de la mateixa pintura. Confrontant conceptes comuns del patrimoni cultural oriental amb un fort impuls de llum mediterrània."

Les imatges afegeixen, "parteixen de patrons orgànics que després es transformen en gràfics distorsionats, ritmes enigmàtics i gestos modestos. Les seves influències deriven d'artistes com Rothko, Hernandez Pijuan, Lee Ufan, Richter, Morandi entre molts altres que prefereixen la pintura per sobre del concepte. Simplicitat, harmonia i bellesa formal utilitzant una gran varietat de suports desgastats i nus on les capes de color i la pàtina del temps construeixen una pell única plena de sensualitat, energia i tensió."

Sobre les obres d'Enrich R., Yoann Bourgeois va escriure: "Una vegada un vell amic em va explicar aquesta història: hi havia una petita illa en algun lloc de l'oceà Pacífic sense aigua potable. No obstant això, homes i dones feia anys que hi vivien. Com que l'illa no tenia fonts d'aigua, els seus habitants van idear un sistema per sobreviure. (..) Aquesta història descriu, al meu entendre, la naturalesa dels grans artistes: homes i dones capaços d'imaginar i crear sistemes de captura. Captar el viu que no deixa d'escapar-nos, de superar-nos. Quan vaig descobrir l'obra d'Enrich R, de seguida vaig sentir aquesta necessitat. Perquè sabem que tot hi és, que el viu, que és l'autèntic or, no es produeix, sinó que passa per nosaltres. Sabem que poques vegades estem a l'alçada d'aquesta vida que ens supera. Gairebé mai. Excepte quan pintem”.

En aquest enllaç podeu llegir l’entrevista a Enrich R. que vam fer a l’AnoiaDiari el passat mes de maig, coincidint amb l’exposició de l’artista igualadí al Palau Casavells a l’Empordà, de l’Alzueta Gallery.

L'exposició es pot visitar, fins al 21 de setembre, a l'Alzueta Gallery, al carrer Séneca 9-11 de Barcelona, de dilluns a divendres, de 10 del matí a 2 del migdia i de 4de la tarda a 8 del vespre; i el dissabte, d'11 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 8 del vespre.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.