TORNAR

La igualadina Aina Solsona, de l'INS Mercader, entra al programa 'Bojos per la ciència'

Són cursos fets per l’Institut Català d’Investigació Química i destinats als alumnes amb talent per aquesta matèria

cultura
Dijous, 8 febrer 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una jove d'Igualada figura entre els 21 estudiants de tot Catalunya que han superat les proves de selecció del 'dream team' de la Química. Aina Solsona participarà ara en el programa 'Bojos per la Ciència' que desenvolupa la Fundació Catalunya La Pedrera.

Una alumna de l'IES Mercader, Aina Solsona, del Primer de Batxillerat de la modalitat científica, ha estat seleccionada per participar en el curs de Química del programa 'Bojos per la ciència' de la Fundació Catalunya La Pedrera'. En aquest curs hi participaran només 21 estudiants de tot Catalunya després de superar dues fases de selecció entre octubre i novembre de 2017. En aquest programa hi ha cursos de Salut i alimentació, Bioenginyeria, Bioquímica, Biomedicina, Economia, Física, Matemàtiques, Natura, Noves tecnologies i Química.

Aina Solsona, de l'INS MercaderTots aquests cursos on assistirà Aina Solsona compten amb sessions teòrico-pràctiques impartides per investigadors als centres de recerca, experiència pràctica en metodologies d'avantguarda i orientació de les vocacions científiques cap a una possible carrera professional dins la branca científica escollida al batxillerat. El curs el desenvolupa l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) i està orientat a estudiants de Primer de Batxillerat amb especial interès i talent per la química. El projecte té com a objectiu bàsic fomentar la vocació científica, l'entusiasme per la química i la recerca. Es combinen sessions teòriques i activitats experimentals pràctiques, que es duen a terme durant 13 dissabtes de l'any 2018.

Cada sessió de 'Bojos per la Química' es divideix en quatre parts que són una xerrada teòrica sobre un tema específic, un seminari impartit per un investigador principal del centre, diverses pràctiques relacionades en una tècnica de caracterització i una visualització pràctica mitjançant experiments químics. El curs tracta 12 temes de química diferents presentats pels estudiants de doctorat i postdoctorats ICIQ i, com ja s'ha especificat anteriorment, també intervé un investigador del centre. Les llengües emprades a les sessions són el català i l'anglès de manera equitativa. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.