TORNAR

Jordi Savall inaugurarà la Capital de la Cultura Catalana d'Igualada amb el 'Llibre Vermell de Montserrat'

L’organització ha presentat el primer número de la revista #CulturaIgualada que inclou una agenda amb més de 250 propostes culturals per al primer trimestre del 2022

cultura
Dimecres, 12 gener 2022. 15:58. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Deu anys després del seu darrer concert a Igualada, el prestigiós músic igualadí Jordi Savall tornarà a actuar a la seva ciutat per inaugurar oficialment la Capital de la Cultura Catalana igualadina. Serà el 5 de febrer, a la basílica de Santa Maria, dirigint el 'Llibre Vermell de Montserrat' amb la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI.

Abans, però, la capitalitat cultural haurà engegat màquines amb les primeres activitats d'un programa que aplega més de 250 propostes per al primer trimestre de l'any, en què destaquen el cicle de pensament Diàlegs capitals, que convidarà a reflexionar sobre dels reptes del segle XXI; la iniciativa Petites Biblioteques Lliures, que aproparà la lectura a tots els barris de la ciutat o les visites guiades al patrimoni històric igualadí. Aquestes i altres propostes s'inclouen a l'agenda del número u la revista #CulturaIgualada que arribarà a les llars igualadines.

També podeu consultar l'agenda cultural a la web d'Igualada capital de la Cultura Catalana 2022.

El dissabte 5 de febrer, a les 19:30 h, a la Basílica de Santa Maria, tindrà lloc l'acte inaugural d'Igualada Capital de la Cultura Catalana. El Mestre Jordi Savall, músic igualadí, dirigirà el Llibre Vermell de Montserrat amb la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI. Es tracta d'un dels còdexs musicals més significatius del segle XIV per la seva varietat d'obres i estils que inclou. Jordi Savall, juntament amb els músics que formen La Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI, presentaran un programa integrat per: O Virgo splendens, Stella splendens, Laudemus Virginem, Lot set gotxs, Plendens ceptigera, Polorum Regina, Cuncti simus, Mariam matrem, Imperayritz de la ciutat joyosa, Ad mortem festinamus.

Les entrades del concert tenen un preu de 25 €, i 18 € i es podran adquirir a www.tiquetsigualada.cat a partir del dia 13 de gener a les 11 h del matí.

L'acte inaugural es retransmetrà en directe des de l'Igualada Fashion Lab (carrer Lleida, 53 3r), on el professor universitari, investigador i crític musical, Jaume Radigales, presentarà el Mestre Savall i contextualitzarà la seva obra el Llibre Vermell de Montserrat per tal d'acompanyar el públic en aquest viatge musical. L'entrada serà gratuïta.

Al voltant de la figura del Mestre Savall, viola gambista, director d'orquestra i musicòleg especialitzat en música antiga, s'ha organitzat el "Cicle de cinema: Jordi Savall, vuitanta anys del gran mestre". Es podran visionar, a l'Ateneu Cinema, les pel·lícules: Tous les matins du monde que compta amb la banda sonora original de Jordi Savall, el dimarts 25 de gener a les 19 h; i el documental Jordi Savall y los Borgia on el Mestre traça una panoràmica musical del Renaixement, el dimarts 1 de febrer a les 19 h. Les entrades són gratuïtes i es poden adquirir a la web del cinema.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.