TORNAR

Joves de tot el món engeguen la campanya d'excavacions al poblat íber de La Llacuna

Una investigació sobre com vivien els primers pobladors coneguts de Catalunya

cultura
Dimecres, 22 juny 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Nois i noies d’entre 18 a 25 anys participen al camp de treball 'Els ibers, la vida sota terra' per museïtzar les troballes arqueològiques del municipi. Excavacions, neteja de l'entorn immediat als jaciments, la interpretació o classificació d'objectes del poblat són algunes de les tasques que desenvolupen guiats per experts en la matèria

PUBLICITAT

'Els ibers, la vida sota terra' és un camp de treball internacional que es fa per tercer any consecutiu organitzat per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol que té com a objectiu museïtzar les troballes arqueològiques dels jaciments de La Llacuna per anar recuperant un antic poblat ibèric. Del 26 de juny al 10 de juliol, 24 joves d'arreu del món realitzaran diverses tasques arqueològiques emmarcades en un projecte d'investigació que el municipi fa temps que ha iniciat a través d'un conveni entre l'Ajuntament i l'entitat local La Llacuna Recupera.

Imatge de la campanya d'excavacions del 2015Excavacions, neteja de l'entorn immediat als jaciments, interpretació i classificació d'objectes del poblat, etc. són algunes de les tasques que els nois i noies realitzaran acompanyats per experts en la matèria com ara l'arqueòloga Mireia Sabaté i Jordi Moré de La Llacuna Recupera, i el seu equip. La participació de joves en el projecte els permet, d'una banda, donar valor a la conservació del patrimoni i, de l'altra, a la recuperació de la memòria històrica, tant al municipi en qüestió com al conjunt del país. Al llarg del camp de treball, els participants aprendran les tècniques especialitzades que s’utilitzen per a la conservació del patrimoni i alhora s'endinsaran en l'estil de vida dels ibers, un poble que va marcar la trajectòria històrica del nostre país.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.